Menu
© Williams
Nieuws

Alex Albon adviseert Williams om terug te gaan naar de tekentafel

9 reacties | 822x gelezen
22-09-2023 10:49

ewald | Williams' prestatieproblemen tijdens de vrije training. Alex Albon heeft Williams geadviseerd om "terug te gaan naar de tekentafel" na problemen met zijn afstelling tijdens de vrije trainingen. De Thais-Britse coureur eindigde als zevende in de tweede vrije trainingssessie van het weekend, maar maakt zich zorgen over het tempo tijdens de race.

Bron: Formule1nieuws

Balanceren tussen kwalificatietempo en racetempo
Terwijl Albon streeft naar een terugkeer naar Q3 na zijn afwezigheid in Singapore, waarschuwt hij het team voor de valkuilen van een slecht presterende racewagen. "Het is oké," zei Albon over zijn prestaties. "De snelheid bij lage brandstofvoorraad voelt goed. Dat hadden we wel verwacht." Zijn hoofdzorg ligt echter bij het langere tempo tijdens de race. "Ik denk dat het daar is waar we worstelen, dus we moeten dat uitzoeken."

Williams' worsteling met bandenslijtage
Alex Albon benadrukt dat de bandenslijtage hoog is, mede door de hoge temperaturen en luchtvochtigheid op het circuit, vergelijkbaar met de omstandigheden in Singapore. Hij suggereert dat er een compromis gesloten moet worden en stelt voor om het kwalificatietempo enigszins op te offeren ten gunste van een snellere racewagen.

Sterk op de rechte stukken, maar wat nu?
Zoals we gewend zijn van de FW45, is het een van de snelste wagens op de rechte stukken. "Dat is nog steeds zo op de rechte stukken," zei Albon met een glimlach. Het team heeft echter problemen in de bochten en met de algemene stabiliteit van de auto, iets waar volgens Albon aan gewerkt moet worden.

Conclusie: Terug naar de tekentafel
Alex Albon pleit voor een herziening van de huidige strategie en afstelling. Zijn suggestie om terug te gaan naar de tekentafel is een ernstig signaal dat er fundamentele veranderingen nodig zijn om de raceprestaties te verbeteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;