Menu
© Mercedes
Nieuws

Voormalige F1-coureur vreest voor achtste titel Lewis Hamilton: een grondige analyse

9 reacties | 964x gelezen
21-09-2023 10:12

ewald | Keuze voor Mercedes boven Ferrari: is dit het einde? Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft onlangs zijn contract bij Mercedes vernieuwd voor een verbazingwekkende $50 miljoen. Volgens voormalig F1-coureur Johnny Herbert zou deze beslissing de kansen van Hamilton op een recordbrekende achtste wereldtitel kunnen verminderen. Veel analisten en experts, waaronder Eddie Jordan, hadden Hamilton geadviseerd om naar Ferrari te verhuizen, wat volgens hen een hemelse combinatie zou zijn. Echter, Hamilton blijft bij het Brackley-team tot het einde van het seizoen 2025

Bron: Formule1nieuws

Beperkte groei bij Mercedes: de getallen spreken
Johnny Herbert voelt dat Hamilton misschien niet meer op de top van zijn kunnen is bij Mercedes. In zijn woorden, de auto is verbeterd sinds de originele conceptwissel, maar blijft alleen zo goed als de kloof achter Red Bull. Met andere woorden, ze zijn niet meer de onbetwiste leiders in de sport. In de laatste paar seizoenen hebben we gezien dat Red Bull inderdaad terrein heeft gewonnen, waardoor het gat tussen de twee teams kleiner is geworden.

Het belang van de juiste teamdynamiek: de Hamilton-Verstappen kwestie
Het is een feit dat Hamilton al heeft aangegeven dat 2025 niet noodzakelijkerwijs zijn laatste seizoen in de sport zal zijn. Toch denkt Herbert dat een overstap naar Red Bull onwaarschijnlijk is, met name vanwege de teamdynamiek tussen hem en Max Verstappen. Volgens Herbert zou een dergelijke combinatie niet werken, gezien de dominante persoonlijkheden van beide coureurs.

Historische perspectieven: van Prost en Senna tot Vettel en Webber
Herbert haalt ook het voorbeeld aan van andere F1-grootheden zoals Alain Prost en Ayrton Senna, en hoe moeilijk het was om deze twee binnen één team te managen. Dit toont aan dat het hebben van twee sterke coureurs in hetzelfde team zelden soepel verloopt, iets dat het management van Red Bull ongetwijfeld in overweging zou nemen als Hamilton ooit zou overwegen zich bij hen aan te sluiten.

Conclusie: een onzekere toekomst voor Hamiltons achtste titel
Alles bij elkaar genomen, lijkt het erop dat Hamilton's keuze om bij Mercedes te blijven mogelijk zijn kansen op een achtste wereldtitel heeft verkleind, althans volgens experts zoals Johnny Herbert. Hoewel hij nog steeds een van de meest getalenteerde coureurs in de sport is, zijn er tal van factoren die zijn succes in de komende jaren kunnen beïnvloeden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;