Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton beschrijft een scenario dat zou bevestigen dat er 'iets aan de hand is' met Red Bull

9 reacties | 1433x gelezen
21-09-2023 10:05

ewald | Red Bull op zoek naar herstel in de Japanse Grand Prix. Lewis Hamilton heeft recent zijn verwachtingen uitgesproken dat Red Bull een 30-seconden voorsprong zou moeten hebben tijdens de Grand Prix in Japan. Na een ongebruikelijke tegenslag in Singapore, waar beide Red Bull-coureurs werden uitgeschakeld in Q2, staat de eer van het team op het spel. Komt dit door een nieuwe technische richtlijn van de FIA of was het een eenmalige misstap?

Bron: Formule1nieuws

Singapore: een keerpunt of een schokkende tegenvaller?
Terwijl Ferrari's Carlos Sainz in Singapore de eerste niet-Red Bull-winnaar van het seizoen werd, kwam de geloofwaardigheid van Red Bull in het geding. Het team heeft ontkend dat de FIA-richtlijnen invloed hadden op de prestaties van hun RB19. Is Suzuka het moment van de waarheid om te bewijzen dat Red Bull nog steeds op koers is voor dominantie in F1 2023?

Lewis Hamilton: "Als ze niet 30 seconden voorstaan, is er iets aan de hand"
Hamilton, meervoudig wereldkampioen, heeft duidelijk gemaakt dat als Red Bull niet de verwachte voorsprong neemt, dit als een aanwijzing zal worden gezien dat er serieus iets mis is met het team. Hij complimenteerde het Oostenrijkse team met hun buitengewone prestaties in het seizoen tot dusver en zei dat hun wagen "fenomenaal" zou moeten zijn op Suzuka.

Sergio Perez: Red Bull's kans op herstel
Sergio Perez gaf toe dat zelfs binnen het team niet volledig wordt begrepen wat er misging in Singapore. Toch is de Mexicaanse coureur van mening dat Suzuka een van de "beste circuits" voor Red Bull zou moeten zijn. De Japanse Grand Prix wordt dus niet alleen een test voor het team maar ook een kans voor Perez om zichzelf te bewijzen.

De inzet: het constructeurskampioenschap van 2023
Als Red Bull slaagt in Japan en Mercedes niet overtreft, terwijl ze ook voorkomen dat ze door Ferrari worden overtroffen met 24 punten of meer, zullen ze het constructeurskampioenschap van 2023 veiligstellen. Dit maakt de race in Suzuka niet alleen cruciaal voor Red Bull, maar zet ook de toon voor de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;