Menu
© Pirelli
Nieuws

Lance Stroll spreekt zich uit over zijn gezondheid

9 reacties | 939x gelezen
21-09-2023 09:50

ewald | Na een tumultueuze crash tijdens de kwalificatierondes voor de Grand Prix van Singapore, heeft Lance Stroll zijn gezondheidsstatus geüpdatet. De Canadese coureur is positief gestemd en klaar om te racen in de aankomende Japanse Grand Prix.

Bron: Formule1nieuws

Ernst van de crash en de impact op de Aston Martin AMR23
De crash in Singapore was zo intens dat het voorwiel aan de linkerkant van Strolls Aston Martin AMR23 volledig werd afgerukt. Ondanks de zware schade werd de coureur medisch vrijgegeven zonder ernstige verwondingen. Wel heeft het ongeluk ervoor gezorgd dat hij de race in Singapore moest overslaan, gezien hij zich nog niet 100% fit voelde.

Beslissing om niet te racen: Het belang van fysieke gesteldheid
Stroll en zijn team Aston Martin namen gezamenlijk het besluit om de race in Singapore over te slaan om het herstel niet te belemmeren. De coureur meldde: "Als ik me goed had gevoeld, zou ik hebben geracet. Maar het leek me niet verstandig, het zou mijn herstel hebben vertraagd."

Terugkeer naar de paddock: Focus op de Japanse Grand Prix
Vijf dagen na zijn zware crash is Stroll terug en klaar om te racen. "Ik voel me goed en het team heeft fantastisch werk geleverd door de auto opnieuw op te bouwen. Ik kijk uit naar het weekend," aldus de coureur in een gesprek met de officiële F1-website. Zijn enthousiasme is voelbaar, vooral omdat hij het circuit van Suzuka als een van de beste ter wereld beschouwt.

Een lastig seizoen voor Aston Martin
Dit seizoen heeft Aston Martin te maken met meerdere tegenslagen. Teamgenoot Fernando Alonso bestempelde de auto zelfs als 'onbestuurbaar' na een moeilijke race in Singapore waarin hij als vijftiende eindigde. Beide coureurs zijn echter hoopvol over het verbeteren van de prestaties in de aankomende races.

Weer en onvoorspelbaarheid: Rol van externe factoren
Het weer kan een grote rol spelen in de uitkomst van de race, gezien het onvoorspelbare klimaat in Japan rond deze tijd van het jaar. Beide Aston Martin-coureurs zijn voorbereid op alle mogelijke scenario's en hopen op een sterk resultaat in Suzuka.

Slotgedachten: Aston Martin en de rest van het seizoen
Er zijn nog zeven races te gaan in het seizoen, en veel punten zijn nog beschikbaar. Aston Martin en zijn coureurs blijven vechten en zijn optimistisch over de kansen in de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;