Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko spreekt over 'bewuste sturing' door FIA na verontschuldiging

9 reacties | 799x gelezen
21-09-2023 09:29

ewald | Het voorval: Waarschuwing van de FIA aan Helmut Marko Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull Racing, is recent gewaarschuwd door de FIA voor zijn omstreden opmerkingen over Red Bull-coureur Sergio Perez. Volgens Marko worden dingen "bewust gestuurd", maar wat hij daarmee bedoelt, laat hij in het midden. Deze waarschuwing volgde na opmerkingen die Marko had gemaakt over de invloed van Perez' nationaliteit op zijn prestaties.

Bron: Formule1nieuws

De reactie van Sergio Perez
Sergio Perez, de op één na beste coureur in het klassement voor Red Bull, verklaarde dat hij de excuses van Marko heeft aanvaard na een privégesprek. Perez benadrukte dat hij de situatie achter zich wil laten en zich wil concentreren op de toekomstige races.

FIA's standpunt: Marko's verantwoordelijkheid als publieke figuur
De FIA heeft benadrukt dat Marko als publiek figuur een zekere verantwoordelijkheid draagt. Hij is schriftelijk gewaarschuwd en herinnerd aan zijn verplichtingen volgens de ethische code van de FIA.

Prestatie van Red Bull in seizoen 2023
Ondanks het incident is 2023 een indrukwekkend jaar voor Red Bull Racing. Het team heeft meerdere races gewonnen en maakt een sterke kans om zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap te winnen. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor de aanstaande Grand Prix van Japan, waar Marko ervan uitgaat dat het team weer sterk zal presteren.

Conclusie: Vooruitblik op de Grand Prix van Japan
Helmut Marko is van mening dat Red Bull in de komende Grand Prix van Japan weer een topprestatie zal neerzetten. "Ons pakket zal daar weer werken", aldus Marko. Red Bull heeft alleen maar één punt meer nodig dan Mercedes en 24 meer dan Ferrari om de constructeurstitel veilig te stellen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;