Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas kondigt grote upgrades aan tijdens de Amerikaanse Grand Prix

9 reacties | 949x gelezen
20-09-2023 22:51

ewald | Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft onthuld wat fans van het team kunnen verwachten tijdens de aankomende "grote" upgrade tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Bron: Formule1nieuws

Verwachtingen voor de Verenigde Staten Grand Prix
De verwachtingen zijn hoog gespannen, nu Haas dit jaar drie thuiscircuits zal hebben. Ter ere van hun deelname in de Verenigde Staten heeft het team diverse verbeteringen voorbereid voor de VF-23 tijdens de race in Austin. Met nog twee races voor de boeg, deelde Steiner gedetailleerde informatie over wat er in de maak is.

Nadering van Haas VF-23 bodywork tot andere teams
Hoewel Haas, en met name Nico Hülkenberg, dit jaar indruk maakten tijdens de kwalificaties, vielen de prestaties op de racedagen enigszins tegen. Dit was vooral te wijten aan het feit dat hun auto de banden sneller sleet dan andere teams. In Monza eindigde het team op de 17e en 18e plaats, wat leidde tot verschillende vraagtekens over de prestaties. Steiner gelooft echter dat ze een beter begrip hebben gekregen van de problemen. Hij benadrukte dat de prestaties op circuits met hoge snelheden, zoals Monza, niet representatief zijn voor het gehele seizoen.

Focus op toekomstige verbeteringen
Het team heeft besloten een andere richting in te slaan en bereidt nu een significante upgrade voor in Austin. Deze upgrade zal in lijn zijn met de strategie voor het komende seizoen. Steiner gaf aan dat het essentieel is om zoveel mogelijk te leren en hopelijk betere prestaties te leveren in de laatste vijf races. Haas streeft ernaar om hun huidige ontwerpproblemen te overwinnen en is vastbesloten om in de toekomst consistent beter te presteren.

Invloed van Red Bull op het design
Interessant is dat, wanneer een team uitblinkt onder nieuwe regelgeving, rivalen vaak hun design benaderen. Dit is precies wat er sinds 2022 met Red Bull is gebeurd. Haas is van plan een nieuw bodywork design te onthullen in Austin, dat sterk geïnspireerd is door Red Bull's ontwerp.
Steiner benadrukte dat het niet om een volledige herziening gaat, maar om een aanpassing van het bodywork om betere prestaties te kunnen leveren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;