Menu
© Williams
Nieuws

Alexander Albon reageert op opmerking van Christian Horner over te 'aardig' zijn voor Red Bull

9 reacties | 1003x gelezen
20-09-2023 14:03

ewald | Alexander Albon begrijpt de opmerking van Christian Horner dat hij misschien wel "te aardig" was om voor Red Bull te racen.

Bron: Sky F1

Het was een snelle opkomst voor Albon in de gelederen van Red Bull. Slechts een half seizoen na zijn terugkeer naar het programma om zich in 2019 bij Toro Rosso te voegen, werd hij naar het hoofdteam van Red Bull gestuurd om naast Max Verstappen te racen. Dit vanwege de problemen van Pierre Gasly. Aan het einde van de 2020-campagne bevond Albon zich echter in een vergelijkbare situatie als Gasly en werd hij uit het tweede stoeltje van Red Bull verwijderd. Na 2021 als reserve coureur voor Red Bull te hebben doorgebracht, stapte hij over naar Williams. Hier heeft hij zich nu gevestigd als een van de meest veelbelovende coureurs op de grid.

Albon: Promotie naar Red Bull kwam wellicht te vroeg
Tijdens een interview met Sky F1 zei verslaggever Ted Kravitz tegen Albon dat hij twijfels had toen hij hoorde van Albons promotie naar Red Bull in 2019. Albon gaf aan dat hij soortgelijke gevoelens had. "Ik had een vergelijkbare reactie", bevestigde Albon. "Ik moest de kans grijpen, zelfs als je je er niet klaar voor voelt."

Kravitz haalde aan dat toen Red Bull besloot Albon te vervangen door Sergio Perez in 2021, Horner opmerkte dat Albon's aardige karakter wellicht in zijn nadeel werkte. Op de vraag of hij begreep wat Horner daarmee bedoelde, antwoordde Albon: "Ja, dat doe ik. Het was meer dat ik het gevoel had dat ik overal 'ja' op moest zeggen, omdat ik mijn kans niet wilde mislopen."

Ted Kravitz prijst Alex Albon's inzet voor liefdadigheid
Tijdens hun gesprek in Thailand werd ook het fantastische liefdadigheidswerk van Albon bij het Weeshuis Wat Sakraeo belicht. Albon heeft onlangs een nieuwe sporthal geopend, vernoemd naar hem, nadat hij zijn Thaise olifant-design helm had geveild om geld in te zamelen voor het weeshuis.

Kravitz vertelde Albon dat Horner "half gelijk" had met zijn opmerking over 'aardig zijn', maar in de meest positieve zin. “Je bent aardig, maar niet op een slechte manier," zei Kravitz tegen Albon. “Het heeft niets te maken met jouw onmiskenbare talenten als coureur."

Terwijl Albon in 2023 al 21 punten voor Williams heeft gescoord, wordt er de laatste tijd gespeculeerd over een mogelijke terugkeer naar Red Bull of een overstap naar Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;