Menu
© Pirelli
Nieuws

Oscar Piastri bevestigt lange termijn verbintenis met McLaren middels nieuw contract

9 reacties | 823x gelezen
20-09-2023 13:52

ewald | Oscar Piastri heeft zijn contract met McLaren verlengd en blijft tot het einde van het seizoen 2026 bij het team. De Australische nieuwkomer heeft dit seizoen indruk gemaakt met zijn prestaties. Ondanks dat hij nog een jaar had op zijn oorspronkelijke contract, zijn er nieuwe voorwaarden overeengekomen die hem minimaal drie seizoenen langer bij het team houden.

Bron: McLaren

Sterke groei naast Lando Norris
Naarmate het seizoen vorderde, heeft Piastri's status binnen het team, naast Lando Norris, een opmerkelijke groei doorgemaakt. Deze ontwikkeling resulteerde in een eenvoudige keuze voor het McLaren-management om de jonge coureur voor de komende jaren vast te leggen.

Belangrijke momenten voor Piastri
Voor de zomerstop eindigde Piastri voor het eerst in de top drie tijdens de Sprint in België. De vooruitgang bij McLaren heeft ook zijn prestaties op de baan bevorderd. Zijn leiders hebben hem geprezen voor zijn inzet dit seizoen. Hierdoor zal de samenwerking tussen Piastri en McLaren nog zeker drie seizoenen voortduren.

Reacties van McLaren-management
McLaren teambaas Andrea Stella merkte op: "Het is geweldig om te bevestigen dat Oscar een meerjarige verlenging met het team heeft getekend. Oscar is een waardevolle aanvulling voor McLaren en maakt keer op keer indruk met zijn prestaties, werkhouding en instelling. Het was dan ook een eenvoudige beslissing voor het team."

McLaren CEO Zak Brown voegde toe: "Het is fantastisch om onze samenwerking met Oscar voort te zetten tot eind 2026. Hij is een ongelooflijk talent en een aanwinst voor het team. Ik kijk uit naar zijn verdere ontwikkeling bij ons."

Piastri's eigen visie
Piastri zelf zei: "Ik ben verheugd mijn samenwerking met McLaren voor vele jaren voort te zetten. Ik wil vooraan strijden met dit team en ben enthousiast over de visie en de basis die al wordt gelegd om dat te bereiken. De steun die ik heb ontvangen en de relaties die ik heb opgebouwd, maken dat dit al als thuis voelt. We hebben al enkele goede momenten samen beleefd in mijn debuutseizoen, en ik kijk ernaar uit om in de komende jaren met iedereen bij McLaren samen te werken aan nog meer geweldige momenten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;