Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Nyck de Vries maakt een comeback na vertrek bij AlphaTauri

9 reacties | 11849x gelezen
19-09-2023 22:08

ewald | Nyck de Vries, voormalig coureur van het F1-team AlphaTauri, staat op het punt om terug te keren naar de racerij. Er zijn sterke aanwijzingen dat hij zal overstappen naar het Toyota WEC team.

Bron: Formule1nieuws

Nyck's eerdere banden met Toyota WEC
De Vries heeft al eerder een relatie gehad met het Duitse team, waar hij in 2022 de rol van reservecoureur op zich nam. Hoewel hij in juli zijn plek in de F1 verloor, lijkt een grotere rol bij Toyota voor het seizoen 2024 in het verschiet te liggen.

Overstap naar Toyota WEC in 2024
Volgens bronnen wordt De Vries overwogen voor een volledige racepositie bij het Toyota WEC team na zijn F1 vertrek eerder dit jaar. In het verleden had De Vries al een overeenkomst getekend om de #7 Toyota GR010 HYBRID Le Mans Hypercar in 2023 te besturen. Maar toen de F1 belde, koos hij ervoor om het WEC te verlaten.

De Nederlandse connectie bij Toyota
Het lijkt erop dat, mocht de overstap bevestigd worden, De Vries een bekend gezicht zal tegenkomen in de vorm van zijn landgenoot Rob Leupen, die als directeur van het team fungeert. Hoewel Leupen grappend heeft aangegeven dat hun beider Nederlandse achtergrond niet garandeert dat ze altijd contact zullen hebben, heeft hij wel gesuggereerd dat De Vries een coureur is met veel mogelijkheden.

Verleden bij AlphaTauri en Red Bull
Rond deze tijd vorig jaar koos AlphaTauri ervoor om De Vries te contracteren nadat hij punten had gescoord tijdens zijn F1-debuut voor Williams. Hoewel het leek dat Helmut Marko achter deze beslissing stond, was Christian Horner van Red Bull niet bijzonder onder de indruk van de voormalige reservecoureur van Mercedes.

Wat volgt er voor De Vries?
Als zijn overstap wordt bevestigd, wordt het interessant om te zien hoe De Vries zich ontwikkelt bij Toyota en of hij kan schitteren in de WEC.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;