Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell en zijn veerkrachtige comeback na de crash in Singapore

9 reacties | 865x gelezen
19-09-2023 22:03

ewald | George Russell heeft de volledige steun van Mercedes gekregen na zijn crash in de laatste ronde tijdens de Grand Prix van Singapore.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes steunt Russell
Na een emotionele reactie na zijn crash tijdens de jacht op Lando Norris voor de tweede plaats, met aanzienlijk nieuwere banden rond Marina Bay, heeft Mercedes-coureur George Russell zich uitgesproken. Zijn botsing net voor Bocht 10 leidde tot een uitbarsting van frustratie, en Toto Wolff bevestigde dat Russell "ontroostbaar" was na terugkeer bij het team, gezien het podium dat hij verloor met slechts een halve ronde te gaan.

Onberispelijk presteren
Het hele weekend in Singapore heeft George Russell 'onberispelijk gepresteerd' tot het incident in de laatste ronde. Wolff benadrukte dat, hoewel het verliezen van punten aan Ferrari in het Constructeurs klassement niet ideaal was, hij gelooft dat Mercedes sterk staat om dit weekend weer de strijd met hen aan te gaan in Suzuka. Over Russell zei Wolff dat zijn toewijding in de laatste stints precies is wat Mercedes in hem zoekt.

Positieven uit Singapore
"De zondagavond in Singapore was spannend," zei Wolff. "Hoewel het resultaat niet was wat we hadden gehoopt, zijn er veel positieve punten om mee te nemen. Onze strategische beslissingen waren moedig en agressief. De auto presteerde het hele weekend sterk. Als team hebben we goed gepresteerd en een echte kans op de overwinning gegeven."

Blik op Suzuka
"Lewis Hamilton leverde geweldig werk voor het podium. Zijn snelheid gedurende de hele race, vooral in de laatste stint, was indrukwekkend. De derde plaats was een welverdiende beloning. Wat betreft George, hij heeft het hele weekend feilloos gepresteerd. Zijn streven naar de overwinning was precies wat we wilden zien. De fout in de laatste ronde zal voor hem extra pijnlijk zijn, maar ik weet zeker dat hij sterk zal terugkomen."

"Japan is altijd een uniek evenement met zeer gepassioneerde fans. Het circuit is ontzettend uitdagend en de coureurs houden van racen op dit circuit. De verschillen waren zo klein in Singapore, dus we gaan voor een even competitieve vertoning in Suzuka."

Vooruit kijken
"We hebben wat terrein verloren in het Constructeurs' Kampioenschap aan Ferrari in de laatste race. Maar we kijken vooruit, niet terug. Onze focus ligt op het maximaliseren van het pakket dat we hebben en het behalen van zoveel mogelijk punten. Als we dat doen, ben ik ervan overtuigd dat we onze voorsprong kunnen vergroten."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;