Menu
© Williams
Nieuws

Alex Albon: Een beloftevolle terugkeer naar de top van de Formule 1

9 reacties | 817x gelezen
19-09-2023 21:51

ewald | Alex Albon, vaak beschreven als het "echte werk", heeft opnieuw de kans verdiend om een topplaats in de Formule 1 te bemachtigen. Dit werd recentelijk bevestigd door de voormalige strategie-ingenieur van Aston Martin, Bernie Collins.

Bron: Sky Sports

Vijf seizoenen in Formule 1
Gedurende zijn vijf seizoenen in de Formule 1 heeft Albon een scala aan ervaringen opgedaan. Van de vreugde om een racestoel te bemachtigen toen hij dacht dat de deur van de Formule 1 gesloten was, tot de opwinding en tegelijkertijd de angst om na slechts 12 races te worden gepromoveerd naar Red Bull. Ook kende hij de teleurstelling van het worden gedegradeerd naar een reserverol na twee jaar op het rooster.

Opnieuw opbouwen bij Williams
Momenteel is Albon bezig met het stapsgewijs, of beter gezegd sprongsgewijs, herbouwen van zijn carrière. Zijn prestaties bij Williams hebben de aandacht getrokken van enkele van de grootste teams in de sport. Hoewel er geruchten zijn over een mogelijke terugkeer naar Red Bull, en zelfs verbanden met Ferrari, blijft hij voorlopig een coureur voor Williams. Met een contract dat mogelijk loopt tot het einde van 2025, kan het zijn dat hij zich in de nabije toekomst weer bij een racewinnend team voegt.

Expert meningen
Sky Sports-expert Simon Lazenby benadrukte de uitdagingen binnen de Red Bull-familie, waar nieuwe leden snel moeten presteren. Op de vraag of Albon een nieuwe kans verdient bij een top team, was Collins stellig in haar antwoord: "Absoluut. Bij Williams heeft hij bewezen dat hij het team vooruit kan leiden met uitstekende resultaten. Hij heeft laten zien dat hij het echte werk is."

Rijp leiderschap
Ook voormalig IndyCar-coureur Danica Patrick gaf haar inzicht en benadrukte Albon's volwassenheid en leiderschapskwaliteiten. Niet alleen scoorde Albon alle 21 punten van Williams dit seizoen, maar hij versloeg ook consequent zijn rookie-teamgenoot Logan Sargeant in de kwalificaties.

Toekomstplannen
Albon's visie op zijn toekomst is duidelijk. Hij wil deel uitmaken van een team dat Williams vooruit helpt, maar kijkt ook verder. Ondanks zijn toewijding aan Williams tot het einde van zijn contract, ziet hij zichzelf vechten voor overwinningen en podiumplaatsen in de komende jaren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;