Menu
© AlphaTauri
Nieuws

AlphaTauri bevestigt keuze coureurs voor seizoen 2024

9 reacties | 9480x gelezen
19-09-2023 21:45

ewald | AlphaTauri heeft naar verluidt besloten om de diensten van zowel Yuki Tsunoda als Daniel Ricciardo te behouden voor het seizoen 2024.

Bron: Auto motor und sport

Beslissing rondom coureurs
De laatste plekken op de grid die nog ingevuld moesten worden, waren die van AlphaTauri. Hoewel de contracten van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo dit jaar afliepen, is er nu duidelijkheid. Ondanks sterke prestaties van Liam Lawson, heeft het team besloten om hun vertrouwen te blijven stellen in Tsunoda en Ricciardo.

Aankondiging in Suzuka
Het Duitse Auto Motor und Sport heeft gemeld dat Tsunoda en Ricciardo beide bij het team blijven voor 2024. Het contract van Tsunoda zal naar verwachting worden aangekondigd tijdens zijn thuisrace dit weekend in Suzuka.

Prestaties van Ricciardo en Tsunoda
Een paar weken geleden was de keuze wellicht eenvoudiger. Na een handblessure van Ricciardo in Zandvoort maakte rookie Lawson indruk, inclusief een puntenscore in Singapore. Maar Red Bull heeft besloten om Lawson nog een jaar aan de kant te houden en Tsunoda en Ricciardo nieuwe contracten aan te bieden.

Toekomst binnen Red Bull
Dit besluit maakt ook een einde aan eventuele geruchten over de positie van Sergio Perez bij Red Bull. Ondanks speculaties heeft Christian Horner altijd het vertrouwen in Perez uitgesproken. Als Ricciardo echter indruk maakt bij AlphaTauri, kan hij in de toekomst wellicht Max Verstappen bij Red Bull vergezellen.

Geen terugkeer voor Schumacher
De bevestiging van AlphaTauri's keuzes betekent ook dat er voorlopig geen terugkeer op de grid is voor Mick Schumacher. Na zijn vertrek bij Haas vorig seizoen blijft hij zoekende naar een zitje.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;