Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc verliest Ferrari-teamleidersrol aan Carlos Sainz

9 reacties | 868x gelezen
19-09-2023 09:37

ewald | Recente radioberichten suggereren dat Charles Leclerc zijn positie als Ferrari-teamleider geleidelijk verliest aan Carlos Sainz. Dit volgens het inzicht van Allard Kalff.

Bron: ViaPlay

Een seizoen vol verandering
Na 15 races dit seizoen wist Ferrari de zegetocht van Red Bull te doorbreken. Carlos Sainz, die van poleposition startte, behaalde de overwinning met een voorsprong van slechts 0,8 seconden op Lando Norris tijdens de Grote Prijs van Singapore. Sainz beheerste de race volledig, zelfs tot het einde, en hield Norris net binnen DRS-bereik.

Leclerc's positie ter discussie
Leclerc, daarentegen, eindigde op de vierde plaats en leek zich die dag te moeten schikken naar een ondersteunende rol voor zijn teamgenoot. Tijdens een late Virtual Safety Car riep Leclerc via de radio op voor nieuwe banden, maar kreeg het bevel buiten te blijven, een scenario dat vaker is voorgekomen.

Sainz toont leiderschap
Kalff merkt op dat Sainz, in tegenstelling tot Leclerc, vaak aangeeft wat hij wil, zelfs als dit ingaat tegen de denkwijze van het team. Zo herinnert hij aan een incident in Hongarije: “Leclerc kreeg de opdracht de baan op te gaan met harde banden en het werkte niet. Toen ze tegen Sainz zeiden 'Kom binnen voor harde banden', antwoordde hij: 'Ja, maar het werkte niet voor Leclerc, dus ik wil ze ook niet gebruiken. Doe iets anders'."

De mening van experts
De Nederlandse expert had veel lof voor de manier waarop Sainz de race aan het einde beheerste. Ondanks de enorme druk wist hij Norris en de Mercedes-tegenstanders achter zich te houden. Kalff prees ook de strategie van Ferrari, waarbij Sainz op mediumbanden startte, in tegenstelling tot de zachte banden van Leclerc.

Conclusie
Het lijkt erop dat de dynamiek binnen het Ferrari-team verandert met Sainz die mogelijk een meer dominante positie inneemt. Zijn recente prestaties en het leiderschap dat hij toont via de radio, geven hem een voorsprong in de interne hiërarchie van het team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;