Menu
© Red Bull
Nieuws

Oproep tot gelijkheid in FIA-sancties na verwarring over berisping Max Verstappen

9 reacties | 893x gelezen
19-09-2023 09:30

ewald | Aston Martin heeft om "consistentie" gevraagd in de straffen van de FIA nadat Max Verstappen tijdens de kwalificatie licht leek te worden bestraft.

Bron: Formule1nieuws

Max Verstappen leek tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore zonder zware gevolgen enkele incidenten te hebben veroorzaakt. De Nederlander werd opgeroepen voor drie afzonderlijke vermeende belemmeringen tijdens de sessie, maar kreeg geen gridstraf. In plaats daarvan ontving hij twee berispingen en een boete van €5000 voor Red Bull. Dit leek niet in overeenstemming met eerdere beslissingen van de stewards dit seizoen, waarbij vaak een drie plaatsen gridstraf werd opgelegd.

Aston Martin verlangt 'consistentie' bij FIA-belemmeringsoproepen
Twee van Verstappens drie incidenten vonden plaats op de baan, waarbij Yuki Tsunoda en Logan Sargeant naar verluidt werden gehinderd, en een incident in de pitstraat waarbij Verstappen ervan werd beschuldigd andere auto's te blokkeren. Het incident met Tsunoda zorgde ervoor dat de AlphaTauri-coureur zijn ronde moest afbreken en Verstappen ontving daarvoor een berisping. Echter, critici wilden de gridstraf die dit seizoen vaak werd opgelegd. Interessant is dat zelfs Verstappen zo'n straf leek te verwachten en voorafgaand aan het besluit opmerkte dat het voor hem niet uitmaakte of hij als 11e, 15e of laatste zou starten, gezien de prestaties van zijn team.

Er werd ook opgemerkt dat een vertegenwoordiger van AlphaTauri niet aanwezig was bij de vergadering, wat duidde op mogelijke samenwerking tussen de twee door Red Bull eigendom zijnde teams. Dit werd echter later weerlegd met het argument dat de FIA geen officiële oproep naar AlphaTauri had gestuurd.
Tom McCullough, de prestatiedirecteur van Aston Martin, gaf aan dat hij "consistentie" wilde zien in de uitgedeelde straffen. “De stewards beschikken over alle informatie,” merkte hij op. “Het is frustrerend als je wordt gehinderd. Wat we echt willen is consistentie.”

Het was een weekend om snel te vergeten voor Aston Martin, aangezien het team voor het eerst dit seizoen zonder punten bleef. Hun kansen werden gehalveerd toen
Lance Stroll niet kon racen vanwege een blessure opgelopen tijdens de kwalificatie, terwijl Fernando Alonso een race met onkarakteristieke fouten kende.

Wat betreft Stroll, teambaas Mike Krack gaf aan dat de Canadees terug zal zijn voor de Grand Prix van Japan. “Hij heeft overal pijn,” vertelde de teambaas aan de media in Singapore. “Bij zo'n incident belast je je spieren. Het is vergelijkbaar met een zware dag in de sportschool, waarbij je je de volgende dag ook niet geweldig voelt. Ik denk dat het de juiste beslissing is om klaar te zijn voor Japan, omdat dat al over een paar dagen is.”

Belangrijk is dat het goed gaat met hem en al het andere is ondergeschikt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;