Menu
© Pirelli
Nieuws

Laatste updates over Liam Lawson's toekomst bij AlphaTauri na punten in Singapore

10 reacties | 1067x gelezen
18-09-2023 15:50

ewald | Liam Lawson zet zijn indrukwekkende run voort bij AlphaTauri, en het lijkt erop dat zijn toekomst bij het team helderder wordt. Na zijn geweldige prestaties, zowel in zijn debuut als tijdens de Grand Prix van Singapore, heeft hij duidelijk zijn stempel gedrukt als een serieuze kanshebber voor een racestoel in 2024.

Bron: Formule1nieuws

Liam's aanstaande race op Suzuka
Liam's reis naar een vaste plek bij AlphaTauri zal verder gaan op het circuit van Suzuka. CEO Peter Bayer heeft bevestigd dat hij deel zal uitmaken van het komende raceweekend, ter vervanging van Daniel Ricciardo, die herstelt van een handblessure.

Opmerkelijke prestaties tot nu toe
Bij zijn debuut versloeg Liam de gevestigde Yuki Tsunoda en tijdens de Grand Prix van Singapore kwalificeerde hij zijn AT04 in de top tien. Hij behaalde niet alleen een respectabele tiende plaats tijdens de kwalificatie, maar de volgende dag verzilverde hij zijn positie en eindigde hij op de negende plaats, wat hem twee punten opleverde.

Reacties vanuit het team
De prestaties van Liam zijn niet onopgemerkt gebleven. Peter Bayer prees hem openlijk en gaf aan zeer tevreden te zijn. Ook Christian Horner, teambaas van Red Bull, was vol lof over de jonge coureur, die tijdelijk van Red Bull Racing is uitgeleend aan AlphaTauri. De bevestiging dat Liam's inspanningen indruk hebben gemaakt op de top is duidelijk.

Wat de toekomst in petto heeft
Terwijl Daniel Ricciardo's terugkeer naar de auto na zijn blessure onvermijdelijk is, zijn er nog steeds vragen over de line-up van AlphaTauri voor 2024. Liam heeft ongetwijfeld een sterke positie verworven binnen het team met zijn huidige prestaties, maar de definitieve beslissing blijft in beraad. Zoals Liam zelf zegt, ligt de uiteindelijke beslissing bij Red Bull.

Conclusie
AlphaTauri staat voor belangrijke beslissingen voor het seizoen 2024. Liam Lawson heeft zichzelf bewezen als een formidabele coureur en zijn toekomst ziet er rooskleurig uit. De komende races zullen cruciaal zijn in het bepalen van de teamopstelling voor het volgende seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;