Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell en zijn leermoment na de crash in Singapore

9 reacties | 966x gelezen
18-09-2023 09:55

ewald | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft gereageerd op de recente crash van George Russell in Singapore. Volgens Wolff zal een dergelijke situatie "niet opnieuw gebeuren". Het incident vond plaats in de laatste ronde van de race, wat resulteerde in een grote teleurstelling voor het Mercedes-team.

Bron: Formule1nieuws

De risicovolle beslissing van Mercedes
Mercedes nam een strategische beslissing toen ze Russell en Lewis Hamilton's W14s voorzagen van een nieuwe set medium banden in een poging de concurrentie aan te vallen. Deze beslissing resulteerde in een spannende vierstrijd voor de overwinning in de slotfase van de race. Russell, die gedurende de race veel tijd doorbracht achter de Ferrari van Carlos Sainz, wachtend op een tempo verhoging, raakte in de laatste ronde de muur. Dit resulteerde in een crash waardoor hij uitviel uit de race, terwijl hij op de derde plek lag.

Reactie van Toto Wolff
Na de race gaf Wolff aan dat Russell "gebroken" was door het incident. "Natuurlijk is George een pure racer en hij is gebroken," vertelde Wolff aan de pers in Singapore. "Het is een zeer steile leercurve voor hem, maar zoiets mag niet opnieuw gebeuren."

Complimenten voor Russell
Ondanks het ongelukkige einde van de race, gaf Norris aan dat hij geloofde dat Russell de snelste coureur op de baan was. Wolff stemde hiermee in en noemde het een "geweldig weekend" voor Russell, ondanks het jammerlijke einde.

De toekomst van Mercedes en Ferrari
Ferrari wist de ongeslagen reeks van Red Bull te doorbreken in F1 2023. Maar Wolff is er niet van overtuigd dat Ferrari nu plotseling in grote problemen verkeert richting de Japanse Grand Prix. Max Verstappen van Red Bull liet een sterke race pace zien in Singapore en eindigde als vijfde, ondanks een teleurstellende kwalificatie waar beide Red Bulls in Q2 werden uitgeschakeld. Ferrari heeft het puntenverschil met Mercedes nu verkleind tot slechts 24 punten in de race voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;