Menu
© Pirelli
Nieuws

Red Bull ontkent invloed Technische Richtlijn TD039 op tegenvallende prestaties in Singapore

10 reacties | 1053x gelezen
18-09-2023 09:50

ewald | Het F1-seizoen heeft vele verrassingen gebracht, en één daarvan was de plotselinge dip in de prestaties van Red Bull tijdens de Grand Prix van Singapore. Echter, het team ontkent stellig dat de nieuwe technische richtlijnen, in het bijzonder TD039, de oorzaak waren.

Bron: Formu1a.uno

De impact van technische richtlijnen TD018 en TD039
Met de introductie van twee nieuwe technische richtlijnen, TD018 en TD039, tijdens de Grand Prix in Singapore, zagen we een onverwachte wending. Na 14 overwinningen op rij, waaronder zes 1-2 finishes en 10 pole positions, eindigden noch Max Verstappen noch Sergio Perez op het podium in Singapore. Het team, dat tot dan toe het seizoen domineerde, zag een abrupt einde aan hun winnende reeks.

Verstappen en Perez worstelen in hun RB19s
Het Marina Bay circuit bleek een uitdaging voor Red Bull. Zowel Verstappen als Perez hadden te kampen met diverse problemen, variërend van overstuur en onderstuur tot problemen met opschakelen. Volgens Verstappen was de auto "onbestuurbaar". Hij begon de race als 11e en eindigde op de vijfde plaats, terwijl Perez als achtste over de finish kwam.

Speculaties rondom Red Bull's nieuwe vloer
Er waren speculaties dat de nieuwe technische directieven, in het bijzonder TD039 gericht op de auto's vloer, invloed hadden op de prestaties van de RB19. Red Bull introduceerde in Singapore nieuwe vloerranden, maar deze voldeden niet aan de verwachtingen en werden na de eerste racedag verwijderd.
Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull, ontkende dat TD039 de reden was voor het testen van een nieuwe vloer. Teamchef Christian Horner voegde hieraan toe dat de technische directieven geen invloed hadden op hun auto.

Ferrari onaangetast door de technische directieven
Terwijl er vragen bleven over de invloed van de technische directieven op Red Bull, meldde formu1a.uno dat Ferrari geen enkele aanpassing hoefde te maken. Carlos Sainz behaalde de pole position in Singapore en won de race.

Conclusie
Ondanks de speculaties blijft het onduidelijk of de technische richtlijnen daadwerkelijk de oorzaak zijn van de tegenvallende prestaties van Red Bull in Singapore. Wat wel duidelijk is, is dat het F1-seizoen nog veel in petto heeft.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;

Copyright 2002 - 2024 Formule1Nieuws.nl

Formule1Nieuws.nl is onderdeel van Wizzler Media