Menu
© Red-Bull
Nieuws

Marko's uitspraken houden iedereen in spanning

9 reacties | 837x gelezen
16-09-2023 11:08

ewald | De recente uitspraken van Red Bull Racing's adviseur Helmut Marko over coureur Sergio Perez zijn het gesprek van de dag, niet alleen in Singapore, maar over de hele wereld. Marko's commentaar na de Italiaanse Grand Prix, waarin hij Perez's aandacht relateerde aan zijn afkomst, veroorzaakte veel ophef en discussie.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes-teambaas Wolff spreekt zich uit
Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, heeft niet geaarzeld om zijn mening over de kwestie te delen. In zijn ogen zijn de woorden van Marko onaanvaardbaar in een sport als de Formule 1. Volgens Wolff gaat het niet alleen om de uitspraken zelf, maar ook om de onderliggende gedachtegang. Hij benadrukte dat er geen ruimte is voor dergelijke opvattingen in de Formule 1, zowel nu, in het verleden, als in de toekomst.

Diversiteit in de Formule 1
De Formule 1-teams erkennen unaniem het belang van diversiteit in de sport. Toto Wolff maakte duidelijk dat alle teams hard werken om dit te bevorderen en te waarborgen. Hij is van mening dat de recente uitspraken van Marko niet passen in de visie van een inclusievere en diversere Formule 1.

Marko's reactie
Hoewel Helmut Marko heeft geprobeerd de situatie te kalmeren door zijn excuses aan te bieden, zijn velen binnen de F1-gemeenschap het niet eens met zijn standpunt. De acceptatie van zijn verontschuldigingen door zowel Sergio Perez als Red Bull Racing betekent echter dat het team bereid is om verder te gaan en zich te concentreren op het race-seizoen.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;