Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell: Mercedes' kansen op de titel van 2024 nog onzeker

9 reacties | 805x gelezen
15-09-2023 14:00

ewald | Mercedes streeft ernaar om in 2024 een titeluitdaging aan te gaan, maar George Russell kan niet met zekerheid zeggen dat dit zal gebeuren.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes streeft naar de titel van 2024
George Russell, coureur voor Mercedes, gefotografeerd tijdens de Britse Grand Prix, heeft aangegeven dat ondanks de inspanningen van Mercedes om te strijden voor de titel in 2024, het onzeker is vanwege de prestaties van de rest van de grid. Er zijn indrukwekkende vooruitgangen geboekt door andere teams zoals McLaren en Aston Martin. Daarnaast blijft Red Bull de dominante kracht in de Formule 1.

Positie in het klassement
Op dit moment staat Mercedes tweede in het Constructeursklassement. Er is echter nog een aanzienlijke afstand tot Red Bull als het gaat om de snelheid die ze dit seizoen nodig hebben.

Onvoorspelbaarheid van concurrenten
"Ik denk dat een voorspelling onmogelijk is omdat niemand de sprong die Aston Martin deze winter heeft gemaakt had kunnen voorspellen. Ook had niemand verwacht dat McLaren de tweede of derde snelste auto zou zijn na hun eerste vijf races," legde Russell uit aan de media. "Het belangrijkste is dat we blijven zoeken naar gebieden waar we kunnen verbeteren."

Andere teams tonen progressie
Met de ATR (aerodynamische testrestricties) is het geen verrassing dat een team als Williams goede vooruitgang boekt in hun ontwikkeling dankzij meer tijd in de windtunnel. Ondanks de expertise binnen het Mercedes-team is het doel om volgend jaar te strijden voor het wereldkampioenschap. Echter, het is onzeker omdat de prestaties van andere teams onvoorspelbaar zijn.

Red Bull's voorsprong
Red Bull heeft de mogelijkheid om dit weekend in Singapore het Constructeurskampioenschap te winnen met nog zeven races te gaan, mits ze een 1-2 finish behalen en geen Mercedes-auto punten scoort. Op dit moment heeft het team een voorsprong van 310 punten op hun naaste rivalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;