Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull haalt inspiratie uit concurrenten voor upgrades in Singapore

9 reacties | 838x gelezen
15-09-2023 10:22

ewald | Het autosportseizoen is in volle gang en de teams brengen voortdurend upgrades aan hun bolides om concurrentievoordeel te behalen. In de aanloop naar de Grand Prix van Singapore heeft Red Bull Racing aangekondigd dat het "inspiratie heeft gehaald" uit de ontwerpen van concurrenten voor hun nieuwste upgrades aan de RB19.

Bron: Formule1nieuws

Achtervleugel-upgrade
Een van de meest opvallende toevoegingen is de nieuwe achtervleugel. Dit onderdeel, dat van cruciaal belang is voor de aerodynamica van de auto, is geïnspireerd door ontwerpen van rivaliserende teams. Volgens de beschrijving die Red Bull heeft ingediend bij de FIA, heeft het uiteinde van het flap-element nu een aangepaste krul naar de eindplaat die een grotere lokale belasting biedt voor dit specifieke bovenvleugelontwerp.

Nieuwe vloerrand
Naast de achtervleugel heeft Red Bull ook een nieuwe vloerrand aan de RB19 toegevoegd, wat hun voordeel op het Marina Bay-circuit zou moeten vergroten.

Upgrades van andere teams
Niet alleen Red Bull is druk bezig met verbeteringen. AlphaTauri heeft een omvangrijke lijst met upgrades voor de AT04, waaronder een nieuwe vloer, diffuser, aangepaste zijpod-inlaat en nog veel meer. Ondertussen heeft McLaren een reeks upgrades geïntroduceerd voor Lando Norris, die ook zal worden doorgevoerd naar Oscar Piastri's auto in de volgende race in Japan.

Ferrari, Mercedes, Alpine en andere teams hebben ook hun aandeel in upgrades geïntroduceerd in Singapore, wat getuigt van de voortdurende race voor technische superioriteit in de Formule 1.

Conclusie
Het is duidelijk dat de Grand Prix van Singapore een spannende race wordt, niet alleen op de baan, maar ook in de pitstraat, waar teams hun technische innovaties zullen tonen in de hoop de concurrentie te overtreffen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;