Menu
© Pirelli
Nieuws

McLaren presenteert belangrijkste upgrade 'sinds Oostenrijk' voor slechts één coureur

9 reacties | 877x gelezen
15-09-2023 10:15

ewald | McLaren is in Singapore gearriveerd met een aanzienlijke upgrade "sinds Oostenrijk", waarbij alleen Lando Norris de nieuwe onderdelen zal ontvangen.

Bron: Formule1nieuws

De nieuwste stap in hun ontwikkelingsprogramma
McLaren heeft op het Marina Bay-circuit hun meest opvallende upgrade sinds de Oostenrijkse Grand Prix gepresenteerd. Deze upgrade komt nadat het team hun seizoen een positieve wending gaf met een sterk gewijzigde MCL60 die succes behaalde in Groot-Brittannië en Hongarije. De voorsprong van McLaren op het vierde geplaatste Aston Martin is nu verminderd tot 102 punten, een daling van 146 punten.

Anticiperende resultaten
Deze laatste upgrade, die het team eerder testte tijdens de trainingssessies voor de Nederlandse Grand Prix, wordt verwacht een vergelijkbare sprong voorwaarts te maken. Norris verklaarde: "Het is iets waarvan we geloven dat het ons vooruit zal helpen, sinds Oostenrijk. We hebben het nog niet op de baan getest, dus we willen niet te veel zeggen totdat we hebben gezien dat het goed werkt. Het is een goede vooruitgang."

Planning voor de komende races
Dit weekend zal Norris met de upgrade rijden op het Marina Bay-circuit. Ook wordt verwacht dat de auto van Oscar Piastri voor de Grand Prix van Japan van volgende week met de nieuwe onderdelen wordt uitgerust. Norris is hoopvol over de upgrade, verwijzend naar de eerdere vooruitgang die het team boekte: "De vooruitgang die we hebben geboekt sinds Oostenrijk, geeft me meer vertrouwen."

Technische details en verwachtingen
Norris legde verder uit wat hij hoopt te bereiken met de updates: "Ik denk niet dat het helpt op de exacte plaatsen waar ik het zou willen vanuit een rijstijl, maar het moet helpen met algemene belastingen, bochtsnelheden en consistentie." Het primaire doel van deze upgrade is pure prestatieverbetering.

De coureur gelooft dat het oplossen van deze fundamentele problemen McLaren dichter bij het concurreren met topteams zoals Red Bull zal brengen. Hij benadrukte dat als ze bepaalde tekortkomingen in de auto kunnen aanpakken, ze zeer concurrerend zouden zijn.

Conclusie
Het is duidelijk dat McLaren vastberaden is hun concurrentiepositie dit seizoen te versterken. Met deze nieuwste upgrade hopen ze hun prestaties op het circuit aanzienlijk te verbeteren en de strijd aan te gaan met de topteams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;