Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Liam Lawson mikt op een fulltime Formule 1-zitje

9 reacties | 860x gelezen
15-09-2023 10:05

ewald | Liam Lawson heeft duidelijk gemaakt dat hij niets minder wil dan een volwaardige positie in de Formule 1 na zijn ervaring bij AlphaTauri.

Bron: Formule1nieuws

Invalbeurt leidt tot ambitie
Na een blessure van Daniel Ricciardo, kreeg Lawson de kans om te debuteren met slechts één oefensessie achter de rug. Ondanks dat hij in zijn twee races nog geen punten heeft gescoord, heeft hij al laten zien dat hij thuishoort in de Formule 1. Hoewel de zitjes bij AlphaTauri voor het komende jaar nog niet bevestigd zijn, heeft Lawson aangegeven dat het moeilijk voor hem zou zijn om tevreden te zijn met minder dan een fulltime positie.

Race voor race
Met het nieuws dat Zhou Gunayu Valtteri Bottas zal vergezellen in de Sauber-auto volgend seizoen, zijn er nu nog maar drie zitjes te beslissen, waarvan twee bij AlphaTauri. De drie kandidaten zijn Yuki Tsunoda, die sinds 2021 bij het team is, de ervaren Ricciardo en nieuwkomer Lawson.

Op 21-jarige leeftijd is Lawson het jongste lid van de Formule 1, maar na een voorproefje wil hij niet terug naar een andere raceklasse. "Op dit moment is het race voor race", zei de 21-jarige. "Ik denk dat ik me zoals gewoonlijk zal voorbereiden op de komende races, maar het blijft race voor race. Nu ik een voorproefje heb gehad, kan ik zeggen dat ik er verliefd op ben geworden en ik denk niet dat ik met minder genoegen zal nemen."

Ervaring en jeugd combineren
AlphaTauri-baas Peter Bayer heeft gesuggereerd dat ze zowel jong talent als ervaring willen combineren. "Ik geloof dat we niet alleen jonge coureurs kunnen ontwikkelen - we moeten ook competitief zijn," zei hij. "Om beide auto's concurrerend te maken, heb je een ervaren coureur en een jonge nodig. Zo zal de jonge coureur meer leren van de ervaren coureur en de ervaren coureur ons helpen. Bijvoorbeeld, Daniel heeft ons enorm geholpen bij het afstellen van de auto. Terwijl we feedback geven aan een jonge coureur, geeft de ervaren coureur ons feedback."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;