Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Waarom Sauber ongewijzigd blijft met hun coureurs

9 reacties | 879x gelezen
14-09-2023 15:33

ewald | Alfa Romeo, dat in 2024 weer onder de naam Sauber gaat racen, heeft besloten om Zhou Guanyu en Valtteri Bottas nog een jaar te behouden. Welke overwegingen liggen aan deze beslissing ten grondslag?

Bron: Formule1nieuws

De keuze voor consistentie
In een jaar waarin weinig veranderingen zijn doorgevoerd in de line-ups van de teams, heeft Alfa Romeo als een van de laatste teams bevestigd met dezelfde coureurs verder te gaan. Het team, gevestigd in Hinwil, heeft er bewust voor gekozen om met Valtteri Bottas en Zhou Guanyu door te gaan. Terwijl het behoud van Bottas verwacht werd na zijn meerjarig contract in 2021, was de toekomst van Zhou minder zeker. Toch heeft de Chinese coureur het team overtuigd van zijn waarde.

Veranderingen aan de horizon
2024 is een bijzonder jaar voor het team, met het vertrek van hun hoofdsponsor Alfa Romeo. Vanaf 2026 gaan ze een samenwerking aan met Audi. Dit betekent dat ze de komende twee jaar als een onafhankelijk team moeten opereren. Toch heeft het team benadrukt dat ze volop blijven investeren in de ontwikkeling van hun auto en technologie. Met deze toekomst in zicht is de keuze voor betrouwbare coureurs essentieel. Bottas staat bekend om zijn snelheid en betrouwbaarheid, eigenschappen die van onschatbare waarde zijn voor een kleiner team zoals Sauber. Ook Zhou heeft in zijn eerste twee seizoenen een vergelijkbare betrouwbaarheid getoond.

Blik op de toekomst
Alessandro Alunni Bravi, vertegenwoordiger van het Alfa Romeo team, benadrukte de inzet van het team voor de toekomst. Onder leiding van Sauber CEO Andreas Seidl is er een duidelijke visie voor de middellange termijn. Het team heeft bewust gekozen voor stabiliteit en continuïteit.
Zhou sprak zijn dankbaarheid uit voor het vertrouwen dat het team in hem heeft getoond. Bottas, daarentegen, kijkt vol optimisme naar de toekomstige samenwerking met Audi.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;