Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas bevestigt 'grootste veranderingen' terwijl het Red Bull-concept nieuwe belangstelling trekt

9 reacties | 870x gelezen
14-09-2023 15:27

ewald | Het F1-team van Haas heeft aangekondigd om over te stappen naar de door Red Bull geïnspireerde ‘downwash-filosofie’. Dit in een poging om hun prestaties in het seizoen 2023 te verbeteren.

Bron: Formule1nieuws

Overgang naar de downwash-filosofie
In een recente wending heeft het team van Haas besloten om hun huidige autoconcept te herzien en zich te laten inspireren door de dominante Red Bull-strategie. Dit komt na de observatie dat Red Bull alle 14 Grands Prix tot nu toe in F1 2023 heeft gewonnen.

De veranderingen in de VF-23
Guenther Steiner, de teambaas van Haas, lichtte toe dat er "behoorlijk wat" zal veranderen aan het VF-23-concept voordat 2023 voorbij is. Met de tweede van de drie thuisraces van Haas, de Grand Prix van de Verenigde Staten, als het podium waar de B-Spec-uitdager wordt onthuld. Steiner benadrukte dat de kern van het voertuig zal veranderen in de richting van de downwash-filosofie.

Beslissing voor verandering
Haas heeft gedurende het jaar ontwikkelingsinspanningen voortgezet maar voelde dat er geen vooruitgang meer was met het huidige concept. "Op een gegeven moment moet je zeggen: 'we moeten van concept veranderen, we moeten de realiteit onder ogen zien'", zei Steiner. Het team hoopt met deze wijzigingen hun kansen voor het seizoen 2024 te verbeteren.

Windtunneltests
Steiner gaf ook aan dat Haas al voor de zomerpauze in de windtunnel was om de haalbaarheid van deze conceptwijziging te beoordelen. Het team wilde leren en mogelijk iets ontwikkelen dat geïntegreerd kan worden in de auto van volgend jaar. Op de vraag of dit de "grootste veranderingen" zijn die Haas ooit heeft gemaakt, antwoordde Steiner zelfverzekerd met: "Ja".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;