Menu
© Pirelli
Nieuws

Mike Krack van Aston Martin prijst Alonso ondanks leeftijdskritiek

9 reacties | 875x gelezen
13-09-2023 23:05

ewald | Mike Krack heeft onthuld dat Aston Martin zich "gelukkig" voelde toen Alpine zoveel ophef maakte over de leeftijd van Fernando Alonso.

Bron: Formule1nieuws

Achtergrond van de controverse
Toen Fernando Alonso zijn wens uitsprak om ook na 2022 bij Alpine te blijven, kwam het nieuws als een schok dat hij in plaats daarvan zou overstappen naar hun toenmalige middenveldrivalen, Aston Martin, voor het F1-seizoen 2023. Dit meerjarige contract was iets wat Alpine niet wilde bieden, mede vanwege zorgen over Alonso's leeftijd. De Spanjaard werd dit jaar 42.

Alonso bewijst zichzelf in 2023
Tegen alle verwachtingen in heeft Alonso in F1 2023 laten zien dat leeftijd slechts een getal is. Met zeven podiumfinishes voor het Aston Martin team, dat nu hoger in het klassement staat, gelooft Krack dat ze Alpine dank verschuldigd zijn voor hun overdreven zorgen over Alonso's leeftijd. Krack benadrukte dat leeftijd in deze tijd enorm overschat wordt.

Verwijzend naar sportlegendes zoals Valentino Rossi en Roger Federer, merkte Krack op dat leeftijd niet altijd correleert met prestaties. Het gaat meer om de wil en de focus van de atleet.

Alonso's invloed op Aston Martin
Krack had aanvankelijk zijn twijfels, niet vanwege Alonso's leeftijd, maar hoe een meervoudig wereldkampioen zich zou vestigen in een team dat in 2022 als zevende eindigde. Maar Alonso's positieve invloed op het team heeft Krack diep onder de indruk gemaakt. Hij benadrukte dat Alonso's benadering en de energie die hij het team heeft gebracht, moeilijk in woorden te vatten zijn.

Kansen voor het kampioenschap
Hoewel Max Verstappen dominant blijft in het F1 2023-seizoen, blijft de tweede plaats voor Alonso in het rijderskampioenschap mogelijk, met een huidige achterstand van 49 punten op Sergio Perez.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;