Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Laatste updates over Zhou Guanyu's F1 stoel: Alfa Romeo's definitieve beslissing

9 reacties | 1001x gelezen
13-09-2023 22:40

ewald | Alfa Romeo heeft naar verluidt besloten om Zhou Guanyu te behouden, ondanks recente speculaties dat de Chinese coureur zijn plek zou kunnen verliezen.

Bron: Formule1nieuws

Zhou Guanyu blijft bij Alfa Romeo
Zhou Guanyu, die sinds het begin van 2022 bij het Alfa-team is, heeft ondanks geruchten het vertrouwen van het team gewonnen. Er waren berichten dat het team, dat volgend seizoen weer Sauber zal heten, overwoog om hem te vervangen door het jonge talent Theo Pourchaire. Echter, nieuwe informatie suggereert dat Alfa Romeo vertrouwen blijft houden in Zhou en hem een nieuw contract aanbiedt voor het seizoen 2024.

Prestaties van Zhou Guanyu
Hoewel Zhou dit seizoen slechts vier punten heeft behaald, geven zijn prestaties een positiever beeld. Met de C43, ongetwijfeld een van de minder sterke auto's op het circuit, heeft hij het toch voor elkaar gekregen om slechts twee punten achter Valtteri Bottas te staan. Zhou's toewijding en optimisme, zoals eerder uitgedrukt in een interview, lijken hun vruchten af te werpen.

Concurrentie van Theo Pourchaire
Theo Pourchaire, 20 jaar oud en momenteel de langstzittende lid van de Sauber Academy, leidt het F2-kampioenschap en wordt gezien als een sterke opkomende coureur in de F1. Toch gelooft het Franse media outlet Canal+ dat Zhou het gevecht met Pourchaire heeft gewonnen en zijn stoel voor het seizoen 2024 behoudt.

Wat de toekomst brengt
Als Zhou inderdaad zijn contract verlengt, blijven er nog drie stoelen over, met vacatures bij AlphaTauri en Williams. Zhou's ambitie is duidelijk: hij streeft naar een langdurige carrière in de Formule 1 en hoopt op meerjarige contracten om zijn doelen te bereiken: punten scoren, podiumplaatsen behalen en races winnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;