Menu
© Pirelli
Nieuws

Lando Norris gewaarschuwd voor de fout die Fernando Alonso herhaaldelijk heeft gemaakt

9 reacties | 907x gelezen
13-09-2023 10:01

ewald | Het gerucht dat Lando Norris McLaren zou kunnen verlaten voor een ander team heeft geleid tot een waarschuwing van een voormalig F1-coureur.

Bron: Formule1nieuws

Norris' contract met McLaren
Lando Norris, de Britse coureur, heeft een langlopend contract bij het team uit Woking dat hem tot 2025 aan de ploeg zou moeten binden. McLaren's CEO, Zak Brown, heeft duidelijk gemaakt dat er geen ontsnappingsclausules zijn in dit contract. Desondanks zijn de geruchten dit jaar verder toegenomen dat Norris een doelwit zou kunnen zijn voor Red Bull als mogelijke vervanger voor Sergio Perez. Deze geruchten zijn onlangs verder aangewakkerd doordat Max Verstappen aangaf bereid te zijn naast de Britse coureur te racen als hij ooit de overstap naar Red Bull zou maken.

McLaren's opmerkelijke comeback
Aan het begin van dit jaar zag het er somber uit voor McLaren en Norris toen de MCL60 moeizaam van start ging zonder veel te kunnen pronken qua snelheid. Echter, het team realiseerde een opmerkelijke comeback met een groot conceptuele verandering die halverwege het seizoen werd geïntroduceerd. Bij meerdere recente races was McLaren de naaste concurrent van Red Bull, hoewel het lastig was om bij te blijven op circuits met weinig luchtweerstand, zoals Spa-Francorchamps en Monza.

David Kennedy's mening
Voormalig Le Mans-winnaar en F1-coureur David Kennedy gelooft dat het voor Norris een verkeerde timing zou zijn om op dit moment te vertrekken, zelfs voor een team als Red Bull. Hij benadrukte het voorbeeld van Fernando Alonso, de tweevoudig wereldkampioen die bekend stond om op verkeerde momenten naar andere teams over te stappen. Kennedy gelooft dat McLaren nu alle ingrediënten heeft om weer een echte uitdager in de F1 te worden.

Norris' nieuwe teamgenoot
Hoewel Norris wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde F1-coureurs, heeft hij dit seizoen moeten samenwerken met een nieuwe teamgenoot, de Australische coureur Oscar Piastri. Kennedy gelooft dat Piastri nog wat tijd nodig heeft om zijn ware potentieel te ontsluiten, maar erkent dat er veel potentieel aanwezig is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;