Menu
© Williams
Nieuws

Williams verwelkomt veelbelovend talent en breidt toekomstige raceopties uit

9 reacties | 819x gelezen
13-09-2023 09:51

ewald | Williams heeft een jong talent aan hun gelederen toegevoegd terwijl ze zich voorbereiden op de toekomst, met Oleksandr Bondarev die zich bij het team voegt.

Bron: Formule1nieuws

Williams haalt tiener kartster Oleksandr Bondarev binnen
Oleksandr Bondarev, het 14-jarige kartwonder uit Oekraïne, heeft zich aangesloten bij de Driver Academy van Williams. Dit jaar sleepte de jonge rijder de FIA-CIK Europese OKJ-kampioenschapstitel in karting in de wacht, als eerste coureur uit zijn land die deze titel behaalde. Hiermee heeft hij de overstap gemaakt om te tekenen bij Williams als hun nieuwste jonge coureur.

Eerdere successen in de Driver Academy
In het verleden heeft Williams met coureurs als Lance Stroll, Nicholas Latifi, Jack Aitken en Logan Sargeant, die allen doorstroomden naar de Formule 1 na hun tijd in de jeugdrangen van het team. Bondarev is de nieuwste toevoeging aan deze prestigieuze Academy. Al op 7-jarige leeftijd werd hij de jongste nationale kartkampioen van Oekraïne en hij won eerder ook de Rotax Max Challenge in Oekraïne.

Bondarev's reactie op het nieuws
Bij de bekendmaking zei Bondarev: "Het is geweldig om me aan te sluiten bij de Williams Racing Driver Academy. Williams Racing is een van de meest iconische teams in de autosport. Sinds ik op vijfjarige leeftijd begon met karten, droomde ik van de Formule 1. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar dit is voor mij een enorme stap."

Ondersteuning vanuit Williams
Sven Smeets, sportief directeur van Williams, voegde eraan toe: "We zijn verheugd aan te kondigen dat Oleksandr zich heeft aangesloten bij de Williams Racing Driver Academy. Ondanks zijn jonge leeftijd van slechts 14 jaar, heeft hij al verschillende indrukwekkende prestaties op zijn naam staan, waaronder het 2023 FIA-CIK Europese OKJ-kampioenschap. We kijken ernaar uit om zijn ontwikkeling te ondersteunen terwijl hij zijn reis in karting voortzet."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;