Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes stelt hoge doelen voor Singapore na moeilijkheden in Monza

9 reacties | 877x gelezen
12-09-2023 10:01

ewald | Na de tegenslagen in Monza met de W14 kijkt Andrew Shovlin vol vertrouwen uit naar Singapore.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes ziet kansen in Singapore
Na een reeks uitdagingen in Monza is het trackside engineering team van Mercedes, onder leiding van Andrew Shovlin, hoopvol over hun kansen in Singapore. De W14 had het moeilijk in Italië, maar het team verwacht dat de high-downforce lay-out van Marina Bay de auto beter zal liggen.

Slechtste race in Italië
Lewis Hamilton omschreef de Grand Prix van Italië als de "slechtste race" van dit seizoen voor Mercedes. Een podiumplaats ontglipte het team al vier races op rij. De laatste keer dat Mercedes een podiumplek bemachtigde, was tijdens de Britse Grand Prix, waarbij Hamilton op de derde plaats eindigde. In Monza finishten beide coureurs, Hamilton en George Russell, respectievelijk als vijfde en zesde.

Veranderingen in afstelling
Hoewel Mercedes in Monza moeite had met rechte stukken en een gebrek aan grip, verwacht men dat de instellingen van Singapore beter zullen uitpakken. Hamilton behaalde in juli de pole position in Hongarije, een ander high-downforce circuit, en het team hoopt dat dezelfde configuratie hen dit weekend zal bevoordelen.

Singapore biedt nieuwe kansen
“We hebben alle reden om aan te nemen dat de auto in Singapore beter zal presteren, gezien het een circuit is met maximale downforce," aldus Shovlin. Bij high-downforce circuits zoals Barcelona, Budapest en zelfs Zandvoort presteerde de auto sterk. Er zijn enkele unieke uitdagingen op het circuit in Singapore dit jaar, inclusief enkele baanwijzigingen.

Nieuwe lay-out
Een reeks van vier bochten aan het einde van de ronde, die onder een tribune door een tunnel gingen, zijn verwijderd. Hierdoor is er een langer recht stuk ontstaan, wat invloed zal hebben op de werking van de banden. Het asfalt is slijtvast, de drie zachtste compounds worden gebruikt en het is een hobbelig stratencircuit. Bovendien vindt de race 's nachts plaats, wat weer een nieuwe reeks uitdagingen met zich meebrengt.

In de aanloop naar de race in Singapore blijft het team van Mercedes optimistisch en ziet men uit naar een sterke prestatie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;