Menu
© Pirelli
Nieuws

Vooral McLaren, Aston Martin en Alpine kunnen profiteren van de langzame bochten tijdens GP Singapore

9 reacties | 878x gelezen
12-09-2023 09:52

ewald | Van de Tempel van Snelheid naar de Marina van Onvermoeibaarheid, de Formule 1-teams bereiden zich voor op een van de meest uitdagende circuits op de kalender. Het Singapore Grand Prix heeft zich gevestigd als een moderne klassieker in de sportwereld. Hier duiken we dieper in op de unieke uitdaging die Singapore biedt en welke teams het beste gepositioneerd zijn voor succes.

Bron: Formule1nieuws

Veranderingen aan het Marina Bay Street Circuit Hoewel het circuit in zijn 16-jarige geschiedenis meerdere kleine wijzigingen heeft ondergaan, blijft de basis-layout van 23 bochten ongewijzigd. Dit seizoen is echter de eerste grote verandering te zien. Het aantal bochten is verminderd tot 19. De verwijderde sectie in sector drie was voorheen een reeks van voornamelijk haakse bochten. Deze wijziging heeft tot gevolg dat het circuit visueel misschien minder spectaculair oogt vanuit onboard camera's, maar biedt waarschijnlijk meer actie.

Kenmerken van het Singapore-circuit In tegenstelling tot het Monza-circuit zullen teams streven naar hogere downforce. Het circuit bestaat voornamelijk uit langzame bochten met relatief korte rechte stukken. De wijzigingen voor 2023 zullen de vraag naar superhoge downforce configuraties verminderen, maar teams die hogere belastingen optimaal kunnen hanteren, zullen in het voordeel zijn.

Verwachtingen voor het Singapore Grand Prix Teams die moeite hadden met het hoge snelheidscircuit van Monza kunnen in Singapore een ommekeer verwachten. McLaren, Aston Martin en met name Alpine kunnen profiteren van de lagere gemiddelde snelheden. Fernando Alonso en Aston Martin hebben de Singapore GP al enige tijd op het oog als potentiële winnaar.

Terwijl Red Bull dominant was in 2023, waren er momenten waarop andere teams ze in kwalificatietrim konden overtreffen. Ferrari, na het uitdagen van Red Bull, zou het moeilijk kunnen hebben vanwege bandentemperatuurproblemen, vergelijkbaar met de problemen die Max Verstappen in Monza ondervond.

Conclusie De Grand Prix van Singapore blijft een van de meest onvoorspelbare races op de kalender. Met de wijzigingen aan het circuit dit jaar is het waarschijnlijker dat we meer inhaalacties en onverwachte uitkomsten zullen zien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;