Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Grote veranderingen die de Singapore Grand Prix kunnen beïnvloeden

9 reacties | 922x gelezen
11-09-2023 20:31

ewald | De Singapore Grand Prix van dit jaar ondergaat een belangrijke transformatie, waarbij het Marina Bay Street Circuit in 2023 een nieuwe opzet krijgt.

Bron: Formule1nieuws

Aanpassingen aan het Marina Bay Street Circuit
Het Marina Bay Street Circuit zal in 2023 niet dezelfde baan zijn als voorgaande jaren. De derde sector van het circuit is namelijk aangepast vanwege bouwwerkzaamheden aan de Marina Bay Floating Platform. Deze tijdelijke verandering heeft geleid tot de eliminatie van vier bochten op het circuit. Dit zorgt voor een langere rechte lijn in de derde sector en verwijdert het gedeelte waar de coureurs vroeger onder een tribune doorreden.

Gevolgen van de veranderingen voor de race
De bouwwerkzaamheden hebben het aantal bochten verminderd van 23 naar 19. Vanwege de trage aard van de vier verwijderde bochten (voorheen bochten 16-19) zullen rondetijden naar verwachting met ongeveer 10 seconden per ronde versnellen. Hierdoor is het circuit met iets meer dan 100 meter ingekort, van 5.067 km naar 4.928 km. Dit betekent dat er op zondag een extra ronde zal zijn op het Marina Bay circuit, waardoor het totaal op 62 race-ronden komt.

Nieuwe inhaalmogelijkheden
Waar coureurs voorheen na de 90-graden bocht van Turn 14 en via de linker kink van Turn 15 abrupt remden, zullen ze dit jaar op dezelfde plek eindigen. Het verschil is echter dat er na bocht 15 een extra recht stuk van ongeveer 400 meter is, wat een slipstream-mogelijkheid biedt en een grotere remzone voor degenen die dapper genoeg zijn om een inhaalactie te proberen.

Impact op de coureurs
Hoewel de Singapore Grand Prix vaak wordt beschouwd als een van de meest fysiek veeleisende races van het seizoen, zal de verwijdering van verschillende bochten enigszins de druk op de coureurs verminderen. De warmte en vochtigheid blijven echter een grote rol spelen in de race. Kevin Magnussen, coureur van Haas, deelde zijn mening over de veranderingen: “Het is interessant. Het wordt waarschijnlijk fysiek iets minder veeleisend en de race zal sneller zijn, dus het zal waarschijnlijk in een kortere tijd klaar zijn waardoor we minder vocht verliezen.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;