Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes hoopt op een 'ander verhaal' in Singapore na 'slechtste race' in Monza

9 reacties | 855x gelezen
11-09-2023 15:34

ewald | Na de uitdagingen in Monza richt Mercedes zijn blik hoopvol op Singapore, in de verwachting dat de Grand Prix daar gunstiger zal zijn.

Bron: Formule1nieuws

Verwachtingen voor Marina Bay
Marina Bay staat bekend als een circuit met hoge downforce. Lewis Hamilton heeft zijn hoop gevestigd op deze race en verwacht dat het een beter weekend voor Mercedes zal zijn dan in Monza. Ondanks dat Hamilton en zijn teamgenoot George Russell punten scoorden tijdens de Grand Prix van Italië, met respectievelijk een zesde en vijfde plaats, kon de W14 niet echt meedoen voor een plek in de top drie.

Prestaties van concurrenten
Terwijl Red Bull de overwinning en de tweede plaats veiligstelde, rustte Ferrari hun SF-23 uit met nieuwe motoren en een Monza-specifieke vleugel. Dit resulteerde in Carlos Sainz die het podium completeerde en Charles Leclerc op P4. Russell eindigde meer dan 10 seconden achter de tweede Ferrari, terwijl Hamilton nog eens 20 seconden verderop lag. Voor Mercedes was het duidelijk geen dag om te domineren.

Mercedes' uitdaging op circuits met lage downforce
Hamilton beschreef Monza als een van de "slechtste" races, waarbij de Mercedes W14 zijn reputatie bevestigde van minder presteren op circuits met lage downforce. Echter, deze auto presteert goed op tracks met hoge downforce, wat Marina Bay kenmerkt. "Singapore is volledig gericht op hoge downforce. Als we onze vleugel met hoge downforce monteren, doen we het over het algemeen iets beter", aldus Hamilton.

Reflecties van Toto Wolff
Ook Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, is van mening dat Singapore een betere locatie voor het team zou moeten zijn. Nadat ze in Monza waren verslagen door auto's die dit seizoen over het algemeen competitiever waren op circuits met lage downforce, is Wolff hoopvol: "Laten we zien hoe het in Singapore gaat en of we ze daar kunnen overtreffen."

Russell's inzichten
Russell voorziet ook een "ander verhaal" in Marina Bay, vooral na de vooruitgang die Ferrari heeft geboekt in Monza en met McLaren die sterker presteert dan verwacht. Hij merkte op: "We moeten begrijpen waarom er zo'n groot verschil is tussen onze pakketten met hoge en lage downforce."

Ondanks dat Mercedes in de afgelopen zeven edities vier overwinningen heeft behaald op het Marina Bay circuit, hadden ze vorig seizoen moeite; Hamilton eindigde als negende en Russell als laatste.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;