Menu
© Red Bull
Nieuws

Analyse van de Singapore Grand Prix: Verstappen's kans op overwinning

9 reacties | 973x gelezen
11-09-2023 10:56

ewald | Giedo van der Garde over Verstappen's kansen in Singapore. Giedo van der Garde heeft bijna spottend gereageerd op de beweringen van Max Verstappen dat winnen in Singapore voor Red Bull "een beetje moeilijker" zou zijn. Verstappen heeft recentelijk geschiedenis geschreven tijdens de Italiaanse Grand Prix met zijn 10e opeenvolgende overwinning, waarmee hij het record van Sebastian Vettel uit 2013 verbrak.

Bron: ViaPlay

Verstappen over de uitdaging in Singapore
“Iets moeilijker voor ons, denk ik”, zei Verstappen. “Maar we zullen zien. We zullen ons best doen en natuurlijk proberen te winnen.” Echter, van der Garde gelooft dat Verstappen's overheersing dit seizoen in de Red Bull RB19, en het vertrouwen dat daaruit voortvloeit, genoeg kan zijn voor een 13e overwinning.

Het vertrouwen van een kampioen
“Het feit dat dit een nieuw record is, is natuurlijk geweldig”, zei de voormalige F1-coureur en huidige Viaplay-analist, verwijzend naar Motorsport.com. “Ik weet hoe moeilijk het is om zelfs maar daar te komen. Max slaagt er echter in om tien races achter elkaar te winnen. Dat is echt ongekend.”

Voorspellingen voor de race in Singapore
Hoewel Singapore niet Verstappen's favoriete circuit is, is het vertrouwen er. Van der Garde benadrukt dat de manier waarop Verstappen presteert wijst op aanhoudend succes. Hij stelde ook de vraag waar het zal eindigen - met dertien of veertien overwinningen?

Sergio Perez, bekend om zijn vaardigheden op stratencircuits, wordt gezien als een van de grootste rivalen van Verstappen in Singapore. Vorig seizoen won Perez de Grand Prix van Singapore en eindigde Verstappen, na kwalificatieproblemen, als zevende.

Wat verwacht van der Garde?
“Mercedes zal sterk zijn, McLaren zal sterk zijn, Perez zal sterk zijn,” zei van der Garde. Hij gelooft echter dat Red Bull dit jaar zeer sterk is op stratencircuits, zoals Monaco en Baku. “Ik verwacht dat ze daar weer zullen winnen en dat het een strijd zal worden tussen Verstappen en zijn teamgenoot.”

Met 145 punten voorsprong op Perez in het coureurskampioenschap, zal de aankomende race in Singapore zeker interessant zijn om te volgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;