Menu
© Haas F1
Nieuws

Guenther Steiner werpt licht op daling populairiteit van de Formule 1 in Duitsland

9 reacties | 1264x gelezen
10-09-2023 22:54

ewald | Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft onlangs zijn inzichten gedeeld over de afnemende populariteit van Formule 1 in Duitsland sinds de gloriedagen van Michael Schumacher.

Bron: Formule1nieuws

Invloed van betaaltelevisie
Een opvallend punt dat Steiner naar voren bracht, is de groei van betaaltelevisie in Duitsland. Deze trend heeft volgens hem bijgedragen aan de verminderde interesse in de Formule 1. Ondanks de indrukwekkende prestaties van Sebastian Vettel en de achtvoudige constructeurskampioenen Mercedes, lijkt de sport moeite te hebben om dezelfde mate van aandacht te trekken als voorheen.

Duitse coureurs in de Formule 1
Momenteel is Nico Hulkenberg van Haas de enige Duitse coureur die actief is in de Formule 1. Dit is een scherpe daling in vergelijking met de zeven Duitse coureurs aan het einde van 2010.

Gemis van de Grand Prix in Duitsland
2023 markeert het derde jaar op rij dat er geen grand prix wordt gehouden in Duitsland. De legendarische Nurburgring was het laatst gastheer van de Eifel Grand Prix in het door de pandemie beïnvloede jaar 2020. Ondertussen is de Hockenheimring, die de Duitse GP jarenlang deelde met de Nurburgring, sinds 2019 niet meer opgenomen in de F1-kalender.

De Nederlandse Formule 1-koorts
Steiner heeft de enthousiaste menigte bij de Dutch GP gezien en wil een soortgelijke sfeer creëren in Duitsland. Hij gelooft dat Duitsland net zo'n fervente fanbase kan hebben als Nederland, dat recentelijk een opmars in populariteit heeft gezien dankzij Max Verstappen.

De toekomst van Formule 1 in Duitsland
Steiner hoopt op de terugkeer van de Duitse GP, wat volgens hem enorm zou bijdragen aan het herstel van de sport in het land. Hij onderstreepte echter dat de onderhandelingen met de Duitse industrie en politiek van cruciaal belang zijn. Bovendien gaf hij aan dat betaaltelevisie in Duitsland niet populair is omdat het Duitse publiek gewend is aan gratis hoogwaardige televisiecontent.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;