Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Update over de gezondheid van Daniel Ricciardo na handoperatie

11 reacties | 1011x gelezen
08-09-2023 13:12

ewald | Bijna twee weken geleden brak Formule 1-coureur Daniel Ricciardo een handbeen. Nu, na intensieve revalidatie en chirurgische ingrepen, heeft de Australische coureur een update gegeven over zijn herstelproces.

Bron: Formule1nieuws

Update over de handblessure van Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo maakte een zware crash mee tijdens een training voor de Grand Prix van Nederland. Bij deze crash brak hij een middenhandsbeentje in zijn linkerhand. Dit gebeurde toen hij een keuze moest maken tussen het raken van de reeds gecrashte McLaren van Oscar Piastri of de barrières naast de bocht. Hoewel Ricciardo koos voor een lichte botsing met de barrières, was de impact zwaar genoeg om een breuk te veroorzaken.

Ricciardo's Instagram-post: een blik op zijn revalidatie
Via een recente post op Instagram gaf Ricciardo zijn volgers een inkijkje in zijn herstel. De coureur toonde een lange, genaaide litteken aan de linkerkant van zijn hand, een bewijs van de noodzakelijke chirurgische ingreep. Daarnaast plaatste hij een video waarin hij te zien was op een hometrainer, volledig bezweet, terwijl hij playbackte op het nummer 'Driver’s Licence' van Olivia Rodrigo.

Wanneer keert Ricciardo terug op het circuit?
Het is nog onzeker wanneer Ricciardo zijn comeback zal maken. Voordat hij zijn blessure opliep, had Ricciardo net de AlphaTauri-stoel overgenomen van Nyck de Vries. Zijn plek wordt momenteel ingenomen door Red Bull-reservecoureur Liam Lawson. Er zijn geruchten dat Ricciardo mogelijk terugkeert voor de Grand Prix van Japan later deze maand, maar dit blijft speculatief.

Christian Horner, de baas van Red Bull, heeft gezegd dat het wellicht te optimistisch is om te denken dat Ricciardo al in Japan terugkeert. Hij benadrukte het belang van een volledig herstel voordat Ricciardo weer in de auto stapt, aangezien haastig terugkeren meer schade kan veroorzaken.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;