Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen reageert op de lof van Adrian Newey

9 reacties | 3157x gelezen
08-09-2023 10:35

ewald | Max Verstappen benadrukt dat vergelijkingen met de grootste coureurs aller tijden niet zijn prioriteit zijn, zelfs als Adrian Newey gelooft dat hij tot de besten behoort.

Bron: Autosport

Max Verstappen en de ‘grootste coureur’ discussie
Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt niet geïnteresseerd te zijn in vergelijkingen over wie de beste coureur aller tijden is. Dit ondanks dat Adrian Newey, een autoriteit in de Formule 1 wereld, van mening is dat de Nederlander tot de top behoort. Verstappen, de Red Bull-coureur, is op weg naar zijn derde wereldkampioenschap en ondanks dat hij pas 25 jaar oud is, zijn er al gesprekken gaande over zijn plek in de lijst van grootste coureurs.

Adrian Newey prijst Verstappen
Adrian Newey, die zeer gerespecteerd is in de Formule 1-wereld, verklaarde in een interview met Autosport dat het leek alsof Verstappen de auto automatisch bestuurde, gezien de rust waarmee hij races wint. "Max behoort duidelijk tot de grootste coureurs ooit en hij is op de top van zijn kunnen," zei Newey. Hij voegde eraan toe dat sinds Verstappen het kampioenschap in 2021 won, hij merkbaar minder onder druk staat en daardoor nog beter is gaan rijden.

Verstappen's perspectief
Toen Verstappen echter werd geconfronteerd met Newey's woorden, benadrukte hij dat dit niet iets is waar hij veel over nadenkt. "Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening over deze dingen," vertelde hij aan de media in Monza. "Maar voor mij, ik ben niet in de Formule 1 om te bewijzen dat ik behoor tot de namen van de grootheden in de sport. Ik ben hier gewoon om mijn best te doen en zo veel mogelijk te winnen als ik de kans krijg."

Max Verstappen leidt momenteel het 2023 kampioenschap met een voorsprong van 145 punten en er zijn nog acht races te gaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;