Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell en de prioriteit van balans in bochten voor Mercedes F1 2024

9 reacties | 834x gelezen
08-09-2023 10:15

ewald | Het nieuwe Formule 1 seizoen staat weer voor de deur, en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Voor George Russell staat balans in bochten bovenaan zijn verlanglijstje voor de Mercedes F1 2024 bolide.

Bron: Formule1nieuws

Verbeteringen van de W14
De geoptimaliseerde W14 heeft zijn voorganger, de W13, al overtroffen. Echter, ondanks de verbeteringen, heeft het Mercedes team dit seizoen nog geen overwinning behaald. Terwijl de teams zich al voorbereiden op 2024, heeft Russell duidelijk gemaakt welk onderdeel hij het liefst ziet verbeteren aan de W14. "Wat we vooral proberen te verbeteren, is de balans van de auto tijdens de bochten," onthulde Russell aan PlanetF1.com en andere geselecteerde media.

Prestaties op het circuit
De prestaties van Mercedes zijn dit seizoen erg afhankelijk van het circuit. Russell, die dit jaar slechts één keer op het podium stond in Barcelona, heeft aangegeven welk deel van de auto van volgend jaar moet worden aangepast om hun kansen te vergroten. "Zowel Lewis [Hamilton"> als ik zijn op zoek naar meer vertrouwen en stabiliteit aan de achterkant van de auto, zodat we direct sterk kunnen beginnen aan een raceweekend," zei Russell.

Concurrentie van Red Bull
Red Bull heeft volgens Russell uitstekend werk geleverd. "Ze geven hun coureurs de mogelijkheid om vanaf de eerste ronde van het weekend tot het uiterste te gaan zonder angst om te crashen of uit te spinnen," vertelde hij. Het gaat echter niet alleen om balans. "Het is altijd een kwestie van kleine verbeteringen. Als je hier en daar een fractie van een seconde kunt winnen, kan dat leiden tot een aanzienlijke tijdwinst over een hele ronde," voegde hij toe.

Toekomstplannen van het team
Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft eerder dit jaar aangegeven dat er "fundamentele" veranderingen komen voor de auto van volgend jaar. Echter, het implementeren van deze veranderingen in een tijdperk met een budgetplafond is een uitdaging. Mercedes leert continue van de prestaties van hun auto. Het team richt zich niet alleen op het bouwen van nieuwe onderdelen, maar vooral op simulaties en data-analyse.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;