Menu
© Pirelli
Nieuws

Nico Rosberg over het mogelijke einde van Lance Stroll's F1-carrière

9 reacties | 989x gelezen
08-09-2023 10:00

ewald | Nico Rosberg heeft onlangs zijn mening gedeeld over de toekomst van Lance Stroll in de Formule 1. Volgens Rosberg zou Stroll er mogelijk voor kiezen om een andere weg in te slaan voordat Aston Martin de beslissing neemt om hem te ontslaan.

Bron: Sky Sports

Nico's analyse van Stroll's prestaties
De prestaties van Lance Stroll tijdens het F1-seizoen 2023 zijn niet onopgemerkt gebleven. Hoewel een pre-season fietsongeluk waarbij Stroll botten brak niet de ideale start was, maakte hij indruk tijdens de openingsronden. Echter, zijn puntenaantallen waren niet vergelijkbaar met die van Fernando Alonso's podiumfinishes.

Naarmate het seizoen vorderde, in plaats van dichter bij Alonso te komen, lijkt Stroll meer achter te blijven. Met slechts 12 punten in de laatste zeven races tegenover Alonso's 71, loopt de Canadees nu 123 punten achter op zijn teamgenoot.

De impact op Aston Martin
Dit verschil in prestaties heeft gevolgen gehad voor Aston Martin. Het team, dat vroeg in het seizoen op de tweede plaats stond, is nu gezakt naar de vierde plaats, achter zowel Mercedes als Ferrari.

Rosberg gaf commentaar op de situatie tijdens de Sky Sports podcast: "Ik begrijp niet helemaal wat er met Lance Stroll aan de hand is. Hij toonde aan het begin van het seizoen dat hij in de buurt van Fernando kon blijven. Maar nu lijkt hij echt in een moeilijke fase te zitten." Rosberg gelooft dat Aston Martin's prestaties op de baan eronder lijden omdat ze voornamelijk op één coureur vertrouwen.

Wat de toekomst in petto heeft
Er zijn speculaties ontstaan dat Aston Martin mogelijk op zoek is naar een nieuwe coureur voor 2024. Hoewel teambaas Mike Krack dit ontkent en aangeeft dat Stroll volgend seizoen bij het team blijft, denkt Rosberg dat als Stroll het gat met zijn teamgenoot niet kan verkleinen, hij degene zal zijn die de beslissing neemt om te vertrekken.

Onlangs werd zelfs gesuggereerd dat Stroll de Formule 1 zou kunnen inruilen voor tennis. Stroll maakte echter een grapje over dit idee: "Als ik op tour ga, moet ik eerst aan mijn backhand werken. Ik ben nog niet klaar om het tegen [Novak"> Djokovic en [Carlos"> Alcaraz op te nemen."

Conclusie
De toekomst van Lance Stroll in de Formule 1 blijft onzeker. Zal hij zijn vorm hervinden of zal hij uiteindelijk een andere richting kiezen? Alleen de tijd zal het leren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;