Menu
© Ferrari
Nieuws

Waarom is Charles Leclerc geen top-drie coureur?

9 reacties | 912x gelezen
07-09-2023 14:10

ewald | Hoewel Lewis Hamilton en Fernando Alonso volgens Pedro de la Rosa Max Verstappen zouden kunnen uitdagen in dezelfde auto, twijfelt hij ernstig of Charles Leclerc hetzelfde zou kunnen doen. Verstappen heeft in de afgelopen twee seizoenen een dominante positie ingenomen in de Formule 1, met 27 overwinningen in slechts 36 races.

Bron: Formule1nieuws

Prestaties van teamgenoten in de schaduw van Verstappen
Terwijl Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, slechts vier keer heeft gewonnen in dezelfde periode, gelooft de la Rosa dat Verstappen meer concurrentie zou hebben gehad als Hamilton of Alonso zijn teamgenoot waren. Over Leclerc zei De la Rosa: "Ik beschouw Max, Lewis en Fernando als de beste drie coureurs op de grid."

Leclerc's positie in de F1-wereld
Sinds 2019 racet Leclerc voor Ferrari, maar heeft slechts vijf overwinningen behaald in 96 races. Hoewel de prestaties van Ferrari-auto's grotendeels verantwoordelijk zijn voor dit aantal, heeft Leclerc ook een aantal fouten en crashes op zijn naam staan. De la Rosa voegde eraan toe: "Het gaat om consistentie. Max, Lewis en Fernando leveren altijd, ongeacht de omstandigheden. Charles is zeker getalenteerd, maar alleen de tijd zal uitwijzen of hij tot de top drie behoort."

Eigenschappen van de Ferrari-auto
Dit seizoen heeft Leclerc ook te maken gehad met een inconsistente SF-23, waarbij Ferrari moeite heeft om de kenmerken van de auto te begrijpen. De la Rosa merkte op: "De auto lijkt zeer gevoelig voor verschillende bandencompounds." Hij haalde voorbeelden aan van races in Miami en Barcelona om zijn punt te illustreren.

Strijd voor de titel en de positie van Leclerc
Terwijl Verstappen op weg is naar zijn derde opeenvolgende wereldtitel, zijn Alonso en Hamilton verwikkeld in een strijd om de derde plaats. Leclerc bevindt zich momenteel op de zesde plaats, 53 punten achter en is in de laatste twee races ingehaald door Carlos Sainz.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;