Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull domineert: Helmut Marko reageert op Mercedes' opmerkingen

9 reacties | 987x gelezen
07-09-2023 10:02

ewald | Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, heeft recentelijk zijn mening gegeven over de uitspraken van Mercedes omtrent de prestaties van Max Verstappen. Mercedes blijft de indrukwekkende prestaties van Verstappen minimaliseren, maar Marko zegt onverstoorbaar te blijven door hun opmerkingen.

Bron: Formule1nieuws

Verstappen's indrukwekkende seizoen
Dit seizoen heeft Red Bull de Formule 1 gedomineerd met 14 overwinningen uit 14 races. Verstappen, de Nederlander die het voortouw neemt, heeft 12 van die overwinningen op zijn naam staan en is nog nooit lager dan de tweede plaats geëindigd. Zijn recente overwinning in Monza betekende zijn tiende opeenvolgende overwinning, waarmee hij het vorige record van Sebastian Vettel uit 2013 verbrak.

Reacties uit de wereld van Formule 1
Fernando Alonso en Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, waren vol lof over Verstappen. Echter, Mercedes en hun teamleider Toto Wolff leken de prestaties van Verstappen te bagatelliseren. Wolff verwees naar de prestatie als een "Wikipedia-statistiek" en Lewis Hamilton merkte op dat hij statistieken in het algemeen negeert.

Marko's reactie op Mercedes
In plaats van geïrriteerd te raken door het schijnbare gebrek aan respect van Mercedes, liet Marko weten dat de meningen van Mercedes niet belangrijk zijn voor Red Bull. Volgens hem focust Red Bull zich op hun eigen team en prestaties, zonder zich te laten afleiden door uitspraken van concurrenten.

Wat de toekomst in petto heeft
Verstappen is op weg om meerdere records te breken dit seizoen, waaronder het record voor de meeste overwinningen in één seizoen. Er is ook een primeur in zicht voor Red Bull, want het team kan alle races van het seizoen winnen. Dit zou een historische prestatie zijn, die hun huidige record verder zou uitbreiden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;