Menu
© Williams
Nieuws

De vraag rijst: Heeft Red Bull te snel afscheid genomen van Alex Albon?

9 reacties | 834x gelezen
06-09-2023 15:23

ewald | Terwijl Alex Albon zich opwerpt als de leidende coureur van Williams en een van de sterren van dit seizoen, vraagt Giedo van de Garde zich af of Red Bull misschien te snel afscheid heeft genomen van de jonge coureur.

Bron: GPfans

Alex Albon's snelle opkomst
In 2019 maakte Albon zijn intrede in de Formule 1 bij het juniorenteam van Red Bull. Slechts 13 races later werd hij gepromoveerd naar het seniorteam, waar hij naast Max Verstappen reed. Hoewel hij de snelheid en prestaties van Verstappen niet kon evenaren, viel hij op tijdens de Braziliaanse Grand Prix. Helaas werd zijn eerste podiumplek ontnomen toen Lewis Hamilton hem raakte. Desondanks bleef hij voor het seizoen 2020 en behaalde twee podiums. Maar zijn 105 punten bleven achter bij Verstappens 214 en hij werd vervangen door Sergio Perez.

Heropbouw bij Williams
Vorig seizoen keerde Albon terug op de grid bij Williams. Hier heeft hij hard gewerkt aan zijn comeback en heeft hij zich gevestigd als een ster voor de toekomst. Er gaan zelfs geruchten dat hij zou kunnen terugkeren naar Red Bull. Helmut Marko, echter, verwierp dit idee snel door te zeggen dat Albon “al zijn kans heeft gehad”. Toch, gezien zijn prestaties, vraagt oud F1-coureur van der Garde zich af of Red Bull spijt heeft van hun beslissing.

Van de Garde over de prestaties van Albon
Van de Garde zei: “Het is een auto en een team dat stappen blijft maken, maar hij heeft echt de nummer 1 positie binnen het team. Iedereen gelooft in hem en je kunt zien dat hij stappen blijft maken. Ik denk dat hij ongelooflijk goed presteert. Soms denk ik, heeft Red Bull hem misschien te vroeg laten gaan?”

Lawson: Het nieuwe talent
De Nederlandse voormalige coureur sprak ook over Red Bull's nieuwste junior op de F1-grid, Liam Lawson. Na het vervangen van de geblesseerde Daniel Ricciardo presteerde Lawson goed. “Hij was een beetje onzichtbaar in de race. Maar zijn kwalificatie was indrukwekkend. Hij zat slechts een tiende achter zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Dat is echt goed”, aldus Van de Garde.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;