Menu
© Red Bull
Nieuws

Het standpunt van Jacques Villeneuve over Red Bull's teamgenoot voor Max Verstappen

9 reacties | 1628x gelezen
06-09-2023 13:40

ewald | Red Bull Racing, een van de toonaangevende teams in de Formule 1, staat in de schijnwerpers vanwege hun keuze voor de teamgenoot van Max Verstappen. Jacques Villeneuve, voormalig Formule 1-wereldkampioen, heeft onlangs zijn mening gedeeld over dit onderwerp.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull's houding ten opzichte van Verstappen's teamgenoot
Volgens Villeneuve maakt het Red Bull niet echt uit wie naast Max Verstappen rijdt, zolang deze coureur maar geen problemen veroorzaakt. Deze bewering werpt licht op de recente speculaties rondom Sergio Perez en zijn toekomst bij Red Bull.

Wat zegt het contract van Sergio Perez?
Er is veel gesproken over de positie van Perez bij Red Bull in de afgelopen maanden. Hoewel Helmut Marko, de motorsportadviseur van het team, heeft bevestigd dat Perez volgend seizoen een contract heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat hij ook daadwerkelijk voor Red Bull zal racen. Eerder dit jaar tekende Perez een contract voor twee jaar bij het team.

Daniel Ricciardo en Lando Norris in de mix
Na de Belgische Grand Prix gaf Marko aan dat Perez zijn zitje kon behouden als hij als tweede zou eindigen achter Verstappen. Echter, na de zomerstop veranderde dit verhaal toen Marko de invloed van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri benadrukte. Niet veel later sprak Marko lovend over Lando Norris, suggererend dat de jonge McLaren-coureur goed bij Red Bull zou passen vanwege zijn snelheid en jeugdigheid.

De toekomstvisie van Villeneuve voor Red Bull
Villeneuve gelooft niet dat Red Bull een coureur in de tweede auto wil die Verstappen als nummer één zou uitdagen. De reden? Verstappen kan momenteel winnen en het team ligt comfortabel aan de leiding. Waarom zouden ze dan risico nemen met een jonge coureur die de nieuwe wereldkampioen wil worden en daarmee mogelijk onrust veroorzaakt?

Tot slot suggereerde Villeneuve dat Verstappen misschien wel een sterkere teamgenoot zou willen om zichzelf uit te dagen, zoals Lewis Hamilton. Maar de kans dat Hamilton ooit de teamgenoot van Verstappen wordt, is klein. Mercedes heeft onlangs bevestigd dat Hamilton zijn contract met twee jaar heeft verlengd.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;