Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton reageert wederom fel op Max Verstappen's record

9 reacties | 9483x gelezen
06-09-2023 09:55

ewald | Lewis Hamilton laat wederom merken weinig onder de indruk te zijn van het nieuwe record dat Max Verstappen heeft gevestigd. Hij benadrukt dat hij altijd heeft geracet tegen "sterke teamgenoten".

Bron: Sky F1

Verstappen's indrukwekkende reeks
Max Verstappen wist een nieuw record voor opeenvolgende overwinningen in de Formule 1 te vestigen. Dit deed de nodige wenkbrauwen fronsen, met name aan de vooravond van de Italiaanse Grand Prix. Hamilton suggereerde dat Verstappen's teamgenoten van een lager kaliber waren. “In mijn persoonlijke mening”, zei hij tegen Sky F1, “waren al mijn teamgenoten sterker dan die van Max: Jenson, Fernando, George, Valtteri, Nico."

De tegenreactie van Verstappen
Verstappen pareerde door Hamilton een "beetje jaloers" te noemen. Vervolgens haalde hij Ferrari's Carlos Sainz in op het circuit van Monza en verzekerde zo zijn tiende opeenvolgende overwinning. Hiermee claimde hij het Formule 1 record. Hamilton's reactie? “Ik geef niet om records,” vertelde hij aan de media. "Goed voor hem." Hij benadrukte wederom dat hij tegenover sterkere teamgenoten heeft gestaan.

Reflectie op het verleden
Het was Nico Rosberg die in 2014 een eind maakte aan Hamilton’s reeks van vijf opeenvolgende overwinningen. In 2020 zorgde Covid-19 voor een abrupt einde aan zijn tweede reeks van vijf zeges. Verstappen en Red Bull wisten de overhand te nemen in 2021, waarbij de Nederlander de wereldtitel van Hamilton overnam in de laatste race in Abu Dhabi.

Toto Wolff's mening over het record
Toto Wolff, teambaas van Mercedes, deelde Hamilton's gevoel over Verstappen’s record: “Die getallen zijn voor Wikipedia en niemand leest dat toch.” Wolff's houding over dergelijke records was duidelijk tijdens een interview op Monza: “Voor mij zijn deze soort records totaal irrelevant.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;