Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes klaar om de leiding terug te nemen in 2024?

9 reacties | 1119x gelezen
06-09-2023 09:21

ewald | Damon Hill heeft onthuld dat Mercedes misschien wel een troefkaart in handen heeft voor het komende seizoen, hoewel deze niet op tijd gereed zal zijn voor de rest van het huidige seizoen.

Bron: Formule1nieuws

Met Max Verstappen die zijn tiende opeenvolgende overwinning behaalde tijdens de Italiaanse Grand Prix, vertrok Mercedes uit Monza met Toto Wolff die duidelijk maakte dat ze niet tevreden konden zijn met hun vijfde en zesde plaats in de ranglijst. Dit seizoen is het al de tiende Grand Prix waar Mercedes het zonder overwinningsviering moest doen. Hun W14 kon niet op tegen de dominante RB19 en de specifieke SF-23 van Ferrari in Monza.

Het potentieel voor 2024
Het volgende seizoen zou echter een heel ander verhaal kunnen zijn, volgens Hill. Andrew Shovlin, de baaningenieur van Mercedes, heeft duidelijk gemaakt dat het team zich volledig richt op de auto voor 2024. Hill is van mening dat het team uit Brackley waarschijnlijk al een titelwaardige auto op papier heeft staan. Helaas zullen we deze auto dit seizoen nog niet zien vanwege de grote veranderingen die Mercedes heeft aangekondigd.

Hill, in gesprek met Sky Sports News, gaf aan dat het team waarschijnlijk al een titelwaardige auto op de tekentafel heeft liggen. "Ze kunnen hem dit jaar gewoon niet gebruiken omdat hij niet op deze specifieke auto past. Dus het zal pas volgend jaar zijn wanneer we dat zullen zien.”

Veranderingen in de Mercedes W15
In het huidige seizoen heeft Mercedes hun zero-pod concept verlaten ten gunste van grotere sidepods. Voor de W15 van 2024 heeft Wolff echter nog meer fundamentele veranderingen beloofd. Hij gaf aan dat het team elke mogelijkheid onderzoekt en niets over het hoofd ziet. Lewis Hamilton uitte zijn hoop dat de W15 een auto zal zijn die vanaf de eerste race kan vechten voor de overwinning. Zijn teamgenoot George Russell, die vorig seizoen naar Mercedes kwam, hoopt ook dat de W15 de gloriejaren van het team kan herbeleven.

In navolging hiervan gaf Russell aan dat ze veel kijken naar hoe de vorige generaties auto's van Mercedes waren tijdens hun gloriejaren. Het team gebruikt dit als inspiratie, omdat het duidelijk een van de beste auto's in de geschiedenis was.

Samenvatting
Het is duidelijk dat Mercedes, ondanks hun recente tegenslagen, vastbesloten is om terug te keren aan de top. Met geruchten over hun potentieel voor 2024 en de hints die worden gegeven door teamleden en insiders, zijn de verwachtingen hooggespannen voor het volgende seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;