Menu
© Williams
Nieuws

Alex Albon voorspelt zware tijden voor Williams na sterke prestaties

9 reacties | 779x gelezen
06-09-2023 09:06

ewald | Alex Albon uit zijn zorgen dat Williams mogelijk enkele moeilijke races tegemoet gaat, die kunnen duren tot Las Vegas, aangezien hete circuits niet vriendelijk zijn geweest voor zijn FW45.

Bron: Formule1nieuws

Albon's onzekere toekomst voor Williams
Na het herbouwen van zijn Formule 1-carrière, na zijn vertrek bij Red Bull aan het einde van het seizoen 2020, heeft Albon bijna in zijn eentje Williams naar de zevende plaats gebracht in het Constructeurskampioenschap. Met drie scores in de laatste vijf races, waaronder een eerste plaats in Zandvoort en Monza, heeft hij het team naar 21 punten gebracht. Daarmee hebben ze een voorsprong van 10 punten op Haas.

De uitdaging van hete circuits
Echter, Albon vreest dat dit wellicht het einde is van zijn puntenscores voor de komende races, misschien zelfs voor het volgende seizoen. Formule 1 gaat vervolgens naar Singapore, gevolgd door Japan en Qatar - allemaal bekend om hun verzengende baantemperaturen. Met daaropvolgende races in Texas, Mexico en Brazilië vreest Albon dat de vieringen van Williams mogelijk worden uitgesteld tot de inaugurale Las Vegas Grand Prix in november. "Ik maak me zorgen over circuits zoals Brazilië, maar ik hoop dat we nu in een betere positie zijn", zei hij.

Analyse van de bandenslijtage
Het grootste probleem voor Williams en in het bijzonder voor Albon lijkt de bandenslijtage te zijn bij hogere temperaturen. Ondanks de vooruitgang in downforce heeft het team het moeilijk bij hogere baantemperaturen. "Als het circuit 20 graden kouder was, zouden we echt snel zijn geweest", gaf Albon toe.

Impact op Logan Sargeant
De evaluatie van Albon is geen goed nieuws voor zijn teamgenoot Logan Sargeant. In zijn debuutseizoen blijft Sargeant achter bij Albon, hoewel hij in de laatste twee races aanzienlijke verbeteringen heeft laten zien. Maar ondanks zijn inspanningen blijven de punten uit. Teamchef James Vowles benadrukte dat Sargeant vooruitgang moet boeken om zijn plek bij Williams volgend seizoen te behouden


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;