Menu
© Red Bull
Nieuws

Martin Brundle spreekt Lewis Hamilton en Toto Wolff aan over gebrek aan respect voor Red Bull

9 reacties | 2682x gelezen
05-09-2023 07:53

ewald | Verstappen's indrukwekkende reeks Toen Max Verstappen onlangs het record vestigde voor de meeste opeenvolgende overwinningen op Monza, voegde hij weer een nieuwe prestatie toe aan zijn toch al indrukwekkende carrière. De Red Bull-coureur verbrak hiermee het vorige record van Sebastian Vettel uit 2013. Verstappen moest een felle strijd leveren tegen Carlos Sainz en slaagde erin om de Ferrari-coureur op de 15e ronde van de Italiaanse Grand Prix te passeren. Hij behaalde zijn tiende overwinning op rij.

Bron: Sky Sports

Gemengde reacties uit het Mercedes-kamp
Ondanks deze prestatie van Verstappen waren de reacties uit het Mercedes-kamp niet allemaal positief. Lewis Hamilton gaf aan dat hij niet meer onder de indruk was van Verstappen's successen dan van de prestaties van andere coureurs in het verleden. Hij voegde eraan toe dat hij altijd "sterkere" teamgenoten heeft gehad dan Verstappen. Toto Wolff, aan de andere kant, minimaliseerde het nieuwe record door te zeggen dat het slechts een "Wikipedia-statistiek" is en dat "niemand dat toch leest".

Brundle's kijk op de prestaties van Red Bull
Martin Brundle, echter, had een andere kijk op de zaak. In zijn column na Monza voor Sky Sports F1 prees hij Max Verstappen en Red Bull voor hun uitstekende prestaties. "Het is echt een wonder om te zien," schreef hij, "dat Max Verstappen tien opeenvolgende races wint en Red Bull alle 15 races tot nu toe dit seizoen claimt." Brundle benadrukte de uitmuntendheid en betrouwbaarheid waarmee het team presteerde onder verschillende omstandigheden en tegen felle tegenstand.

Reflecties op het verleden
Desondanks erkende Brundle dat Red Bull en Verstappen in het verleden enkele acties en uitspraken hebben gedaan die hun huidige waarderingsniveau in sommige kringen hebben verminderd. Hij wees met name op de controverse rond het doorbreken van het budgetplafond in 2021.

Verlenging van het record door Red Bull
Ondanks alle uitdagingen en controverses heeft Red Bull hun record verlengd met de meeste opeenvolgende overwinningen, 15, op Monza. Verstappen heeft nu een voorsprong van 145 punten op Sergio Perez in het algemene klassement.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;