Menu
© FIA
Nieuws

Andretti bijna goedgekeurd door FIA, maar grote uitdaging blijft

9 reacties | 810x gelezen
05-09-2023 07:20

ewald | Andretti lijkt dicht bij het verkrijgen van goedkeuring van de FIA om toe te treden tot de Formule 1. Echter, tegenstand van andere belanghebbenden blijft een belangrijk struikelblok.

Bron: Formule1nieuws

Goedkeuring van de FIA
Andretti, één van de meest zichtbare teams die achter de schermen werkt, streeft al sinds vorig jaar naar een plek op de Formule 1-grid. Ondanks hun inspanningen zijn er meerdere uitdagingen geweest. Het meest opvallende is de schijnbare weigering van de Formule 1 om nieuwe teams op de grid te verwelkomen. De FIA, daarentegen, toonde zich opener. Ze introduceerden eerder dit jaar een 'Expression of Interest'-proces, bedoeld als eerste stap voor potentiële nieuwe teams. Verschillende teams hebben zich aangemeld en wachten nu op het definitieve oordeel.

Reactie na de Italiaanse Grand Prix
Na de Italiaanse Grand Prix gaf Sky Sports F1-verslaggever Ted Kravitz een update over de status van Andretti. Volgens hem is Andretti "bijna" goedgekeurd door de FIA. Hij benadrukte dat, zelfs met de goedkeuring van de FIA, er nog andere uitdagingen zijn. De grootste uitdaging is het overtuigen van het Formula One Management en andere teams. Kravitz benadrukte dat veel van de huidige Formule 1-teams, waaronder [F1-president"> Stefano Domenicali, twijfels hebben over het opnemen van nog een team in de Concorde Overeenkomst.

Anderen in de race
Het is niet alleen Andretti dat streeft naar die felbegeerde plek op de grid. Hitech Grand Prix, gevestigd in Silverstone, hoopt ook de test van de FIA te halen. De vraag blijft of zowel Andretti als Hitech Grand Prix de goedkeuring krijgen en welke uitdagingen er dan nog zullen volgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;