Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff afwezig bij Japanse Grand Prix vanwege operatie

9 reacties | 1278x gelezen
04-09-2023 22:28

ewald | We hopen dat Toto Wolff spoedig herstelt na zijn geplande operatie later deze maand, wat betekent dat hij niet aanwezig zal zijn in Suzuka.

Bron: Formule1nieuws

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, zal de Japanse Grand Prix, die later deze maand plaatsvindt, missen vanwege een geplande operatie in de aanloop naar het evenement in Suzuka. Er wordt aangenomen dat Wolff een knieoperatie zal ondergaan in de dagen voorafgaand aan de Japanse Grand Prix, die van 22 tot 24 september zal worden gehouden. Het team heeft bevestigd dat hij afwezig zal zijn bij de race later deze maand en zal worden geopereerd na de Grand Prix van Singapore. Wolff zal naar verwachting terugkeren tijdens het raceweekend in Qatar in oktober.

Jérome D’Ambrosio neemt het stokje over
Jérome D’Ambrosio, Mercedes' directeur voor rijdersontwikkeling en voormalig F1-coureur, werd vaak naast Wolff gezien tijdens meerdere races dit seizoen. Onlangs bevestigde de teambaas dat D’Ambrosio zijn plaats zou innemen bij zijn afwezigheid. D’Ambrosio's carrière bloeide op buiten het circuit na zijn tijd als coureur. In 2020 trad hij toe tot Venturi in Formula E als adjunct-teambaas en eind 2021 werd hij gepromoveerd tot hoofdteambaas. Hij trad in 2023 toe tot Mercedes als directeur rijdersontwikkeling, waar hij verantwoordelijk is voor het begeleiden van het jonge talent van het team in verschillende juniorcategorieën. Wolff heeft zijn functioneren tot nu toe geprezen: "Wanneer ik afwezig ben tijdens een raceweekend, zal Jérome mij vervangen", zei Wolff in een interview met Auto Hebdo in augustus.

De toekomst van het Mercedes-team
Jérome heeft vorig jaar uitstekend werk verricht in zijn rol bij Venturi, een kleine structuur die duidelijk verschilt van die van Mercedes, die nog steeds 2.500 medewerkers heeft. Zijn betrokkenheid is evident en Wolff merkte zelfs op dat de helft van zijn opmerkingen tijdens grands prix zinvol zijn. "James Allison vertelde me vaak dat ik 50 procent intelligente dingen zei, en 50 procent onzin", voegde Wolff toe. Hoewel er tijd nodig is om zijn geloofwaardigheid binnen het team en in de paddock te vestigen, gelooft Wolff dat D’Ambrosio het juiste profiel heeft voor deze rol.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;