Menu
© Ferrari
Nieuws

Weerupdate GP Italië: Stralende zon en kurkdroog asfalt

9 reacties | 948x gelezen
03-09-2023 11:46

ewald | De weergoden lijken de Grand Prix van Italië dit jaar gunstig gezind te zijn. In tegenstelling tot eerdere voorspellingen van diverse weerdiensten, lijkt regen geen rol van betekenis te gaan spelen op het legendarische Monza-circuit.

Bron: Formule1nieuws

Veranderende weersvoorspellingen
Het begin van de week toonde nog een grillig beeld, met voorspellingen die aangaven dat de coureurs wellicht op nat asfalt zouden moeten strijden. Maar zoals het weer kan veranderen in de Formule 1, zo draaide ook de weersverwachting 180 graden om. De huidige gegevens laten zien dat er nagenoeg geen kans is op regen tijdens de race.

Warmte domineert op Monza Naarmate de week vorderde, werd duidelijk dat de Grand Prix van Italië onder warme omstandigheden verreden zal worden. Terwijl er in de ochtenduren nog een verwaarloosbare kans van één procent op regen was, stijgt het kwik in de middag tot rond de dertig graden Celsius. Hierdoor zullen de teams hun strategie mogelijk moeten aanpassen, gezien de uitdagingen die deze hitte kan opleveren voor banden en motoren.

Weersomstandigheden tijdens de race Bij de start van de race om 15:00 uur, zowel lokale tijd als Nederlandse tijd, kunnen coureurs en teams rekenen op droog en zonnig weer. Hoewel er wat bewolking voorspeld is, blijft de wind mild, waardoor externe factoren de race waarschijnlijk niet zullen beïnvloeden. Het belooft dus een puur gevecht op de baan te worden, waarbij de vaardigheden van de F1-teams en hun coureurs centraal staan.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;