Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton en Russell verlengen contract bij Mercedes tot 2025

9 reacties | 868x gelezen
31-08-2023 20:03

ewald | Het wereldberoemde Formule 1-team, Mercedes, heeft opzienbarende nieuws bekendgemaakt over haar coureursduo. Na intensieve onderhandelingen heeft Lewis Hamilton besloten zijn contract bij Mercedes te verlengen tot het einde van 2025. Dit komt na veel speculatie over zijn toekomst in de Formule 1. Gelijktijdig heeft ook George Russell zijn handtekening gezet onder een contractverlenging met hetzelfde team.

Bron: Formule1nieuws

Langdurige relatie tussen coureurs en Mercedes
Lewis Hamilton, een naam die synoniem is geworden met overwinningen in de Formule 1, heeft sinds zijn intrede bij Mercedes in 2013 ongekende successen behaald. Met een indrukwekkend aantal van 82 overwinningen en 78 polepositions, heeft Hamilton zijn stempel gedrukt als een van de grootste coureurs van zijn generatie. Deze verlenging betekent dat Hamilton bijna anderhalf decennium, ofwel 13 jaar, de kleuren van Mercedes zal verdedigen.

George Russell, de jonge belofte die in 2017 vanuit het juniorprogramma van Mercedes doorstroomde naar de Formule 1, heeft eveneens zijn contract verlengd. Zijn evolutie binnen de sport, van drie jaar bij Williams tot het behalen van zijn eerste overwinning voor Mercedes in Brazilië, getuigt van zijn ongekende talent en vastberadenheid.

Reflecties van de coureurs
Hamilton en Russell hebben beide hun enthousiasme en toewijding aan het team uitgesproken. Hamilton benadrukte dat hun "verhaal nog niet af is" en beschreef de voortdurende drang naar succes die hij en het team delen. Russell daarentegen, benadrukte de unieke band die hij met het team heeft opgebouwd sinds zijn vroege dagen in het juniorprogramma en hoe het voelt om die relatie voort te zetten.

Woorden van Team Principal
Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft zijn tevredenheid over de verlenging van beide coureurs uitgesproken. Hij benadrukte de kracht en stabiliteit die dit coureursduo het team biedt en gaf aan dat het voortzetten van deze samenstelling een eenvoudige beslissing was.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;